Luka Nižetić
Modni intervju

Luka Nižetić: Ne volim trošiti na odjeću

Premda su njegove odjevne kombinacije pomno osmišljene, splitski pjevač (34) - koji je estradu privremeno zamijenio kazališnim daskama - ne voli isprobavanje odjeće pa umjesto u shopping centre radije odlazi u prirodu.

O izazovima

U predstavi ‘Kako je Potjeh tražio istinu’ - osmišljenoj prema priči Ivane Brlić-Mažuranić (premijera je 13. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture) - glumim sve likove: Potjeha, Svarožića i Bjesomara. Pritom pjevam i plešem, a u likove ‘ulazim’ promjenom šešira koje je osmislio Oliver Jularić i mijenjajući pokrete i gestikulaciju. Suradnja s redateljicom Senkom Bulić bila mi je velik izazov jer ona ništa ne prepušta slučaju. Premda je bilo naporno, izvukla je iz mene neke stvari za koje nisam ni znao da ih nosim u sebi. Stoga joj se prepuštam u potpunosti.

Omiljeni lik iz bajke

Potjeh, jer je oličenje pravednosti, dobrote, empatije, jednostavnosti i dosljednosti. On je moralna vertikala i voli iskreno, bez kalkuliranja i vanjskih utjecaja. Volio bih da je danas oko nas puno više Potjeha.

O modnom stilu

Ja sam pravi primjer modnog eklektičara - kombiniram vintage i trendovsku odjeću, konfekcijske i dizajnerske komade, elegantne i sportske kreacije... Nikad nisam imao modne uzore i ne kopiram nikoga - odijevam se prema raspoloženju. Trenutačno sam u crno-sivoj fazi pa mi je draga postala mračna estetika britanske modne kuće Alexander McQueen. Od domaćih dizajnera volim Elfse.

Luka Nižetić

O shoppingu

U kupnju idem vrlo rijetko, a od odlaska u shopping centre draži su mi izleti u prirodu. Ne volim isprobavati odjeću pa uzimam sve ‘na prvu’ i u zadnji tren, naročito kad je riječ o kreacijama za nastupe i društvena događanja. Ne volim ni puno trošiti na odjeću. Sve je vrlo trendovski i stoga potrošno, rijetko kad naiđem na komad koji bih želio nositi godinama. No, u zadnje vrijeme me oduševljava muška linija španjolske marke Mango - nedavno sam kupio prekrasan kaput.

Male slabosti

Tetovaže! Puno tetovaža! Prestao sam ih brojiti nakon dvanaeste.

Kozmetički rituali

Imam osjetljivu kožu lica pa moram paziti čime se njegujem. Zasad najbolje rezultate daju kreme francuske tvrtke Biologique Recherche.

Pakiranje u pet minuta

Četkica za zube, slušalice, mobitel i šešir kupljen u Pragu - moj najdraži odjevni predmet.

Luka Nižetić

Linker
17. travanj 2024 01:39