proces visoke mode

Matija je radio za Rihannu i ‘Igre gladi‘, a sada svjetski poznate uratke možete pogledati u Zagrebu

Kreativac iz Cerne pokraj Vinkovaca otvorio je izložbu "Proces" u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu. Izložba tehničke dokumentacije Matije Čopa traje do 20. listopada.

Modni dizajner i medijski umjetnik Matija Čop (33) londonsku je adresu privremeno zamijenio zagrebačkom i u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva otvorio izložbu "Proces", koja traje do 20. listopada. Kreativac iz Cerne pokraj Vinkovaca je kroz tehničku dokumentaciju - fotografije, skulpture, videa... - prikazao proces stvaranja tijekom svog studija na Royal College of Art u Londonu, gdje živi već pet godina.

Radio za svjetske zvijezde, obrazovao se i kod Vivienne Westwood

Među njegovim radovima su i prototip cipela koje je pop-zvijezda Rihanna nosila u kampanji za liniju svog donjeg rublja Savage X Fenty, ali i haljine što ju je glazbenica Solange Knowles, sestra Beyonce Knowles, odjenula u videospotu za pjesmu "Cranes In The Sky".

image
Matija Čop već pet godina živi u Londonu, gdje je završio Royal College of Art u Londonu.
FOTOGRAFIJE: DARKO TOMAS/CROPIX

Matija, koji je bio na praksi u studiju glasovite britanske dizajnerice Vivienne Westwood te radio u odjelu za uzorke brenda Alexander McQueen, poznat je i po kostimima za američki SF serijal "Igre gladi", kao i za "Brave New World", futurističku distopiju koja se upravo prikazuje u Sjedinjenim Državama - i u kojoj jednu od glavnih uloga tumači holivudska glumica Demi Moore.

Čitajte i:

Nove kolekcije domaćeg brenda svakoj će ženi izmamiti osmijeh na lice

Nose se ‘dvijetisućite‘: Zara vratila neodoljive komade iz prošlih kolekcija koje smo jedva čekali!

Klasično plavoj je ‘odzvonilo‘: Hit boja 2021. simbolizira novi početak i pršti optimizmom

Linker
15. travanj 2024 05:12