Privatno i na sceni

Modni leksikon Nike Turković: ‘Nikad ne reci nikad - osim kad je riječ o prozirnim najlonkama‘

Glazbenica kaže da je privatno sklonija klasičnim komadima, no na sceni ipak voli eksperimentirati modnim izričajem.

Volimo njezine pjesme, ali i odjevni stil, zahvaljujući kojem je dobila titulu modne influencerice. Nikine su modne kombinacije samo na prvi pogled klasične, jer predvidljivost minimalističkog looka uvijek razbije nekim zanimljivim dodatkom. Privatno se najbolje osjeća u crnom sakou i trapericama, a poslovno? Na sceni je, otkriva, sve spremnija na modno eksperimentiranje.

Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

Volim i pratim modu, pa tako i trendove, ali zapravo sam dosta klasičan tip kad govorimo o stilu odijevanja. Volim klasične, vječne komade koji mogu funkcionirati u svim oblicima i prigodama.

Koliko su vam važne pohvale za stil od drugih?

Svakako ih volim primiti, ali nije da o njima razmišljam ili da o njima ovisi moj stil. Odijevam se za sebe, ne za druge.

Koji vam je najdraži komad za jesen?

Uh, težak odabir, ali rekla bih motoristička jakna Klisab koju sam nedavno kupila. Jako volim dobru, upečatljivu jaknu.

image
Nika Turković sklona je eksperimentiranju u scenskom modnom izričaju.
PRIVATNI ALBUM

Koji su vaši ključni komadi garderobe?

Crni sako i dobre traperice. Ispod tog mogu odjenuti i samo grudnjak, pa na noge čizme ili štikle - i imam outfit za sve. Najbolji sako koji posjedujem je Arketov obični crni, koji sam odjenula na bezbroj evenata i nastupa, kao i fotkanja i izlazaka - i uvijek izgleda super.

Čitajte i: Netflixovi krimići i vedra playlista: Idealna formula Nike Turković za ljetnu zabavu

Na što ste spremni potrošiti veći iznos?

Na cipele, traperice, jaknu ili kaput, u posljednje vrijeme i na torbu. Mislim da je sve ostalo dosta potrošno i, nažalost, i skupi se komadi pranjem i nošenjem uništavaju. Primjerice, uz super par vječnih cipela i jedan obični outfit iz bilo kojeg highstreet dućana može izgledati puno finije.

Što nikad ne biste odjenuli?

Prozirne najlonke. Za ostalo imam pravilo - nikad ne reci nikad, jer se moda mijenja iz godine u godinu, ali još važnije je to da se mi mijenjamo. Naše tijelo se mijenja, pa i ukus, i viđenje nečeg što je seksi ili pak bazično. Prije sam mislila da ne bih nosila preširoke traperice, a sada živim u njima. Isto tako i za cargo hlače. Treba uživati u modi i igrati se sa svime u čemu se osjećamo dobro. To je poanta.

Pamtite li neki modni promašaj iz prošlosti?

Sigurno bih ih pronašla nekoliko, ali ako sam u tom trenutku mislila da mi je baš super kombinacija - onda nije promašaj.

image
Nika privatno više voli klasiku.
PRIVATNI ALBUM

Koji su vam omiljeni dizajneri i brendovi?

Jako volim Phoebe Philo pod čijim vodstvom je Celine bio apsolutno magičan, a isto tako u posljednje vrijeme obožavam Jacquemusa, kao i magični dvojac iza brenda The Attico - Gildu Ambrosio and Giorgiu Tordini. Još bih izdvojila i Magdu Butrym, a od naših mi je omiljen Klisab.

Koliko se razlikuje vaša privatna od scenske garderobe?

O tome još učim, jer sam prije mislila da je to sve vrlo slično i da je sasvim u redu da bude slično. Danas uviđam da se u scenskoj garderobi smijem puno više igrati, puno više toga isprobavati i možda čak i praviti da sam taj dan netko posve drugi. Zadnji takav outfit mi je sašio Igor Djuga i to je bio set uzorka žute zmijske kože - korzet i hlače. Na kraju je ispalo toliko super da sam odvojeno komade nosila i u svakodnevnom životu. Vjerujem da mora postojati neka poveznica između privatne i scenske odjeće, ali i distinkcija. Na tome još radim.

Koliko sami sudjelujete u odabiru scenske odjeće?

Uvijek i u potpunosti. Vjerujem da sama najbolje znam u čemu se najugodnije osjećam, kao i u čemu ću si najbolje izgledati. Prihvaćam sve smjernice, ideje, kritike i komentare, ali moram biti sto posto sigurna da ću ja to znati nositi i da ću u tome moći odraditi nastup. Za sve te stvari inače imam svoju prijateljicu i stilisticu Ivanu Vukušić, kao i dizajnere iz Klisaba i Igora Djugu s kojima radim na određenim projektima. Oni mi pomažu da izađem iz svoje komforne zone, ali da sam to i dalje “ja”.

Linker
19. travanj 2024 04:37