Ilina Cenov, supruga galzbenika Sandija Cenova, crveni čupavi kaput uskladila je s tenisicama.
 Davor Matota
Baš su osvježenje

Modni troboj dama na špici: Svaka ovu moćnu boju fura na svoj način, koja je najbolja?

Čak i ako je ne volite, morate priznati da crvena boja daje ono nešto te je neizostavna u 'podizanju' bazičnih kombinacija. Ilina Cenov, Martina Dalić i Rumjana Meštrović to itekako dobro znaju pa za šetnju špicom najradije nose ovu vatrenu boju.

Ako ikoja boja može običnoj modnoj kombinaciji dati moćan pečat, to je definitivno crvena. Jarku nijansu ove boje rijetko ćemo vidjeti na našim damama, no špica je ovih dana vrvjela od hrabrih lookova.

Ilina Cenov, pravnica, blogerica i supruga glazbenika Sandija Cenova, željela je iskoristiti ove zadnje zimske dane da još malo iznosi čupavi kaput 'vrišteće' crvene nijanse. Kako ovakav komad odjeće ne treba posebne dodatke, Ilina je ostatak outfita prilagodila upravo toj činjenici, ali nije mogla odoljeti napraviti balans pa je obukla tenisice u gotovo istoj boji kaputa. Naizgled jednostavan look zapravo je bio idealan za izlazak na kavu i nabavku namirnica na zagrebačkoj tržnici.

Spica / Zagreb 07.03.2020. / foto: Davor Matota / Ilina Cenov
Davor Matota
Ilina Cenov, supruga galzbenika Sandija Cenova, crveni čupavi kaput uskladila je s tenisicama.

Crvenu boju obožava i Martina Dalić, ekonomistica i bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade, te je voli odjenuti za šetnju sa suprugom Nikom. Crveni kaput klasičnog kroja nosila je u "sigurnom" spoju koji odgovara svakoj prilici - plisiranoj suknji i bluzi tamnoplave boje, a balans je, kao i Ilina, napravila modnim dodatkom - šalom.

S bojom cipela i torbom nije željela eksperimentirati pa se odlučila za uvijek popularnu crnu.

Spica / Zagreb 07.03.2020. / foto: Davor Matota / Martina Dalic i Niko Dalic
Davor Matota
Ekonomistica Martina Dalić sa suprugom Nikom je prošetala u klasičnom crvenom kaputu koji podiže svaki outfit.

S druge strane, filologinja Rumjana Meštrović bila je nešto hrabrija pa je crveni midi kaput uspješno spojila s nude širokim hlačama, torbicom boje hrđe i sasvim neočekivano - čizmama sa zmijskim uzorkom. Zanimljiv dodatak bile su i elegantne rukavice bez prstiju te šal sličnog uzorka kao i čizme.

Spica / Zagreb 07.03.2020. / foto: Davor Matota / Rumjana Mestrovic
Davor Matota
Crvene kapute obožava i filologinja Rumjana Meštrović koja ih nosi na životinjski uzorak i narančaste modne dodatke.

Ove tri dame dale su nam tri ideje kako nositi crvenu boju bez da bude prenapadna pa čak i ako je ne volite, trebale biste joj dati šansu. Još jedna "ziheraška" kombinacija jest crveno-crno, crno jer se uklapa uz sve, a crveno da vas istakne.

Linker
18. travanj 2024 04:25