Profimedia, Capital pictures
nikad prežaljena kraljica stila

Modom protiv suza: Najbolji osvetnički stajlinzi lady Di i danas ostavljaju bez daha

Influencerica prije svih influencerica, lady Diana Spencer nije trebala društvene mreže kako bi postigla status modne ikone i došla na glas jedne od najbolje odjevenih žena svijeta. Ona je u svakom trenutku bila svjesna činjenice da odjećom može poslati važnu poruku, što je redovito i radila.

Osamdesetih i devedesetih godina, žene su željno iščekivale fotografije i snimke lijepe Diane, kako bi mogle kopirati njezin make up i frizuru te uzdisati za glamuroznim i sasvim neočekivanim odjevnim kombinacijama kojima nikad nije razočarala.

Žena s manekenskom figurom i nevjerojatno dobrim smislom za stvaranje outfita koji će se pamtiti, s lakoćom je nosila životinjske uzorke i kombinirala žarke boje te birala modne dodatke koji bi u trenu postajali modni hitovi.

The Princess of Wales walks in front of Taj Mahal in Agra city during a visit to the famous tourist landmark as part of her six-day visit to India. SCANNED FROM NEGATIVE. REUTERS/Ulli Michel  PN/CMC - RP1DRICQXBAD
Reuters

Slavno nesretna lady Di, koja je cijeli život patila za majkom koja je napustila obitelj, a zatim rekla 'da' princu Charlesu koji nikad nije prestao voljeti svoju ljubavnicu Camillu, posebno je dobra bila u izboru takozvanih 'osvetničkih outfita', kojima je nakon brojnih šokova iz privatnog života pokazivala svoju staloženost i superiornost.

Fanove tragično preminule princeze koja se od princa Charlesa razvela 1996. godine, a poginula u prometnoj nesreći krajem 1997. godine, mogao bi razveseliti Instagram profil pod imenom 'lady di revenge looks', koji prati njezine najbolje odjevne trenutke, s naglaskom na odjeću koju je nosila u najtežim trenucima.

Donosimo neke od najzanimljivijih izdanja, koji i dan danas mogu poslužiti kao inspiracija.

Neonski bikini kao priprema za 'Camillagate'

Nedugo nakon što je snimljena ova fotografija princeze Diane, u javnosti su se pojavile vrpce razgovora njezinog supruga i bivše mu djevojke Camille Parker Bowles te je svima postalo jasno da Charles već dulje vrijeme vara Dianu.

Kažu da slonovi pamte

Nekoliko tjedana nakon što je u javnost iscurila vijest da je Charles pristao na razvod, Diana se na rođendanu nećaka Louisa pojavila u moćnom izdanju - elegantnom crnom odijelu i kravati sa zlatnim slonovima, tada iznimno popularne modne kuće Escada. Ovim outfitom odmaknula se od tipično ženstvenih haljina i kostimića koje preferira kraljica Elizabeta II.

Crna haljina koja obara s nogu

Princ Charles u dokumentarcu je 1994. godine priznao da je varao princezu Dianu, a ona se na humanitarnoj večeri časopisa Vanity Fair pojavila u uskoj crnoj haljini golih ramena koju je dizajnirala grčka dizajnerica Christina Stambolian. Uz tanke crne najlonke, elegantne štikle i bogatu bisernu ogrlicu, Diana je izgledala kao holivudska zvijezda, a sljedeći dan njezine su fotografije preplavile medije. Nema osobe koja nije pomislila: "Ovakva žena je nezamjenjiva. Što je bilo Charlesu!?"

Dama u crvenom

U iščekivanju razvoda, Diana je objavila da se povlači iz medija, no svejedno je prisustvovala eventima koje je smatrala bitnima. U Veneciji je zablistala u crvenoj haljini s dubokim peplumom, uz koju je obula crvene salonke, a u rukama ponijela okruglu torbicu.

Bijeli Versace na humanitarnom koncertu za Bosnu

1995. godine Diana se na humanitarnom koncertu za djecu iz Bosne pojavila odlično raspoložena, u bijeloj Versace haljini koja je istaknula dekolte i vitke noge.

Casual look koji mami fotografe

Jutro prije emitiranja onog šokantnog intervjua s Martinom Bashirom, u kojem je otvorila srce i dušu te ispričala sve o nesretnom braku i nevjeri supruga Charlesa, Diana se potrudila da je paparazzi zamijete. U teretanu je krenula u neonskim biciklističkim hlačicama, kulerskoj majici s dugim rukavima i sunčanim naočalama s leopardskim printom.

Leopardski kostim za posljednje ljetovanje

1997. godine, razvedena i sretno zaljubljena u milijunaša Dodija Fayeda, Diana je povela sinove Williama i Harryja na glamurozno ljetovanje u St.Tropez. Fotografe je oduševila skokovima u vodu koje je izvodila u jednodijelnom kupaćem kostimu, vjerojatno ni ne pomišljajući da će joj ovaj godišnji odmor biti zadnji.

31.08.1997. godine u Parizu, Diana, Dodi Fayed i vozač automobila u kojem su se nalazili smrtno su stradali u tunelu, u pokušaju bijega od neumornih francuskih paparazza. Obožavana princeza tada je imala 36 godina.

Linker
24. travanj 2024 11:30