U stilu 60-ih

Nakon crnine, samo šareno: Melania stigla na Floridu u ‘veseloj‘ haljini od 22 tisuće kuna

Iako je za odlazak iz Bijele kuće bila sva u crnini, na Floridu je bivša prva dama stigla u veselijoj kreaciji s potpisom Guccija, od čije cijene boli glava.

Nakon što su se posljednji put prošetali po dvorištu Bijele kuće, Donald i Melania Trump sjeli su u zrakoplov Ratnog zrakoplovstva SAD-a i otišli za Floridu, gdje će nastaviti život. Bivša prva dama za odlazak iz Washingtona odjenula je crno od glave do pete, što su mnogi protumačili kao nagovještaj i ne tako svijetle budućnosti njezina supruga, a neki su čak rekli kao da mu ide na sprovod.

image
Mnogi su prokomentirali da se Melania odjenula kao da ide na sprovod.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Melania se od Bijele kuće i uloge prve dame oprostila crninom: ‘Kao da ide na sprovod svog supruga‘

Ipak, čim je sletjela na Floridu, Melanijin izraz lica se promijenio, a s njim i haljina. Crni komplet s potpisom Chanela i Dolce & Gabbane, kakav bi nekada odjenula i Audrey Hepburn, zamijenila je s puno ležernijim i veselijom komadom - krep haljini s geometrijskim uzorcima s potpisom dizajnerskog brenda Gucci.

image
Melania je za dolazak na Floridu odabrala haljinu u stilu 60-ih s potpisom Guccija.
LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naime, ova kreacija inspirirana je modom šezdesetih godina prošlog stoljeća, a njezina cijena nije nimalo laskava - 3600 američkih dolara, što je oko 22 i pol tisuće kuna. Dok je na odlasku iz bijele kuće imala omiljene salonke Christiana Louboutina, na Floridu je došla u cipelama ravnih potplata modnog brenda Roger Vivier. Svojom su se bojom i detaljem u obliku velike kopče odlično spojile s haljinom koju krase narančasti i tamnoplavi šesterokutni uzorci.

Njezina oba looka potpisuju europski dizajneri, što je u suprotnosti s outfitima nove prve dame Jill Biden i potpredsjednice SAD-a Kamale Harris koje su na inauguraciji Joea Bidena nosile komade s potpisom američkih dizajnera.

To ne čudi jer je Melania ipak Europljanka te je kroz posljednje četiri godine većinom birala upravo europske brendove. Ipak, njezina modna preferencija mnogima je bila ironična s obzirom na politiku bivšeg predsjednika Trumpa "Amerika na prvom mjestu" i naglasak na domaćoj trgovini tijekom njegova mandata.

Čitajte i: Monokromatske kreacije i odabir boja dama na inauguraciji šalju snažne političke poruke

Drukčiji pristup modi

Iako je službeno prva dama tek nekoliko sati, Jill Biden nagovijestila je da će drugačije pristupiti svojoj garderobi. Naime, posljednjih tjedana i mjeseci istaknula je suradnju s američkim dizajnerima i podršku malim poduzećima.

image
Jill Biden je sa svojim suprugom Joeom slavila u asimetričnoj haljini s cvjetnim uzorkom s potpisom Oscara de la Rente.
ANDREW HARNIK/AFP/PROFIMEDIA

Tako je na pobjedničkom govoru Joea Bidena u studenom odjenula haljinu dizajnera Oscara de la Rente koji je već generacijama popularan u Bijeloj kući.

image
Joe Biden odjenuo je Ralph Lauren odijelo, brend koji je postao modni sinonim za Ameriku na globalnoj sceni, dok se Jill odlučila za kreaciju dizajnerice Alexandre O‘Neill, osnivačice brenda u usponu - Markarian.
HUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na Dan inauguracije, Jill je nosila Markarian kaput u plavoj nijansi, pomno odabranoj da simbolizira "povjerenje, samopouzdanje i stabilnost".

Linker
18. travanj 2024 16:30