MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Proljetni 'must have'

Nosili smo ga dok još nije bio 'mainstream': Neodoljivi trend vraća se na modni vrh, a obožavaju ga i poznate dame

Spoj maksi suknje s bodijem ili običnom majicom zapravo nije neka novina. Mogli bismo reći da smo taj trend nosili dok još nije bio toliko popularan, ali sretni smo što se vratio jer to znači da naizgled 'jednostavnim' komadima koje imamo u ormaru, a ne znamo kako ih kombinirati, konačno možemo udahnuti novi život.

Kada je riječ o suknjama, posljednjih nekoliko sezona na sve strane možemo vidjeti midi dužine, bilo u obliku pencil krojeva ili lepršavih plisiranih komada. Osim što su ih dizajneri uklopili u svoje kolekcije, mnoge svjetske zvijezde i ljubiteljice mode njima su napunile svoje ormare i obogatile svakodnevne stajlinge.

Osim midi dužina, koje će očito vladati i ovom godinom, tu su i mini suknje koje su sve kraće i kraće. Čim dođe toplo vrijeme, uskočit ćemo u njih i to je super, ali definitivno ne stoje svakome. No, ona dužina u kojoj se svatko može pronaći pa čak i niske žene jest maksi suknja koja će ponovno naći mjesto u našim modnim kombinacijama i to ne na bilo koji način.

2020 Film Independent Spirit Awards - Arrivals.
08 Feb 2020, Image: 497633131, License: Rights-managed, Restrictions: ONLY Australia, Belgium, Canada, China, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Germany, Greece, Hong Kong, Japan, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Russia, Saudi Arabia, Serbia, Singapore, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom, United States, Virgin Islands (Brit), Virgin Islands (USA), Model Release: no, Credit line: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pop diva Jennifer Lopez početkom veljače se, na dodjeli nagrada Film Independent Spirit Awards, pojavila upravo u takvoj suknji te oduševila sve prisutne. Voluminoznu maksi suknju ružičasto-ljubičaste boje isfurala je na bodi boje pijeska ukrašenog šljokicama i perlicama, a ova dva komada "prelomila" je srebrnim remenom. Ovo je pravi primjer kako naizgled jednostavan i običan komad poput velike suknje kakve su se nosile na početku 20. stoljeća može nositi cijeli stajling primjeren svakoj svečanoj prilici.

MSGM - People On Street for Streetstyle during Milano Fashion Week 2020 For Fall Winter Fashion Show.

Streetstyle, ppl, People on street, Woman, fashion week 2020 Women, Image: 500491989, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding USA, ITALY, AUSTRIA, FRANCE - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Milanske ulice uoči Tjedna mode bile su krcate odličnim outfitima, a jedan od njih nam je posebno zapeo za oko. Naravno, glavna je ponovno suknja, ali ovoga puta još veća i još voluminoznija. Ako ste mislili da cvijeće i prugice ne idu zajedno, grdno ste se prevarili. Suknja poput ove ukrašena žutim i ružičastim cvijećem neodoljivo ide uz jednostavnu prugastu vestu na gumbiće kakvu obično nosimo na traperice.

No, iz nje možemo izvući puno više ako je spojimo s nekim zanimljivim komadom poput maksi suknje s uzorkom.

Osim cvijeća, odlična modna priča leži i u kombinaciji prugica s prugicama ili pak obrnutom rasporedu - majica ili bluza na cvijeće u spoju s prugastom maksi suknjom.

Za još veseliji dojam obavezno stavite široki remen u nekoj komplementarnoj boji kao što je ovdje ljubičasta.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - FEBRUARY 09: Saoirse Ronan attends the 92nd Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on February 09, 2020 in Hollywood, California. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)
Getty Images
Saoirse Ronan

I glumica Saoirse Ronan ljubiteljica je trenda spajanja nespojivog što je dokazala na ovogodišnjoj dodjeli prestižne filmske nagrade Oscar. Iako su joj neki modni kritičari presudili kao jednoj od najgore odjevenih dama, treba imati "petlje" nositi ovako nešto što ne viđamo svakoga dana, a ni na crvenom tepihu ozbiljnog događaja kao što su Oscari.

Haljina u dva dijela zapravo je izgledala kao komplet - dvobojni top s otvorenim dekolteom i peplumom te maksi suknja u bajkovitoj pastelnoj ljubičasto-plavoj nijansi koja malo podsjeća na lavandu. Iako nije nešto što bismo mogli nositi na svim svečanim događanjima, Saoirse je ovaj spoj maestralno "izvukla" i pokazala da je ključ dobrog stila većinom stav, a ne toliko ono što imamo na sebi.

Linker
18. travanj 2024 22:56