Nikola Zelmanović
Novo poglavlje

Novo doba za kultni zagrebački brend nakita Oblak

U potrazi za poklonom svi smo barem jednom zavirili u prolaz u zagrebačkoj Radićevoj ulici gdje se na broju 5a nalazio šarmantni nakitom ispunjen prostor Galerije Oblak. Iako više fizički nije na toj adresi, nakit Oblak i dalje je prisutan na sceni. Štoviše, ovih je dana predstavljena i nova kolekcija.

Poznata hrvatska dizajnerica nakita i nekadašnja vlasnica Poklon galerije Oblak, Diana Zelmanović, već 25 godina stoji iza brenda nakita Oblak. Ljubav pema nakitu i strast prema inovaciji održali su brend jednim od najdugovječnijih na hrvatskoj handmade umjetničkoj sceni. Posvećenost različitim materijalima i razumijevanje kako funkcioniraju uvijek su za Dijanu otvarali nove mogućnosti, a u skladu s tim i nakit se mijenjao kroz godine. Kolekcije koje vidimo danas vrhunac su višegodišnjeg rada i znanja, a ova najnovija dokazuje upravo to.

Nove Oblak ogrlice predstavljaju zanimljivu kombinaciju materijala. Koristeći kožu i pamuk kao osnovne materijale, u formi traka i špaga stvara neodoljivi dizajn obogaćen je interesantnim rješenjima poput čvorića i žice te pomno odabrane boje zbog kojih je svaka ogrlica posebna na svoj način. Iz tog razloga i svaka ponosno nosi svoje vlastito ime. Novu kolekciju nakita pogledajte u fotogaleriji!

Nakit oblak možete pronaći u poznatoj zagrebačkoj poklon galeriji Amelie, ali i putem webshopa www.etsy.com. Sve detaljnije informacije o proizvodima pratite putem Facebook stranice Galerija Oblak i Instagram profila.

Fotografije: Nikola Zelmanović

Linker
13. travanj 2024 19:23