Instagram
SAMO ZA ODVAŽNE

Poznate Hrvatice već ih nose: Čizme, gležnjače i salonke ove jeseni vole samo jedan uzorak

Životinjski uzorci neizostavni su ove jeseni: uz leopard print koji je odavno zavladao ulicama, sve su dominantniji komadi koje krasi zmijska koža. I dok zmijama taj uzorak omogućava da se sakriju u prirodi, trendsetericama je omiljen kada žele da ih svi primijete.

Iako su životinjski uzorci uvijek prisutni za one koji ih stvarno vole, čini se kako će ove modne sezone jednostavno biti must have pa će i oni koji zaziru od upečatljivih odjevnih predmeta pronaći nešto za sebe. Uz leopard print, ove će jeseni dominirati i zmijski uzorak koji je „zahvatio“ sve komade – od kaputa i košulja, preko suknji pa sve do modnih dodataka, a među favoritima poznatih dama je obuća.

STOCKHOLM, SWEDEN - AUGUST 30: A guest wearing a pink coat, ankle boots with snake print during Stockholm Runway SS19 on August 30, 2018 in Stockholm, Sweden. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Visoke čizme, gležnjače, salonke, balerinke ili mokasinke – sve njih krasi upečatljiv uzorak za koji se brojne žene ne bi odlučile. Ali s obzirom na to da će ove jeseni dominirati zmije, dostupne su različite verzije pa će one „sramežljivije“ birati tamnije modele kod kojih se print vidi tek izbliza, a za hrabrije su čizme iznad koljena na kojima se itekako odmah primijeti o kojem uzorku se radi.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 27:  Elina Halimi is seen on the street during Paris Fashion Week SS19 wearing black fringe dress with large leather belt and trench coat on September 27, 2018 in Paris, France.  (Photo by Matthew Sperzel/Getty Images)
Getty Images

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 18: A guest wearing knit, blue mini skirt, snake print boots, multi colored Loewe bag is seen outside Natasha Zinko during London Fashion Week September 2018 on September 18, 2018 in London, England. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Obuću s hit uzorkom najbolje je kombinirati s basic komadima i neutralnim nijansama, ali one odvažnije nosit će po dva komada s efektom zmije – poput blogerice i stilistice Madelynn Furlong ili, pak, Adriane Đurđević, djevojke hrvatskog reprezentativca Duje Ćalete Cara koja je simpatije osvojila početkom ljeta upravo zahvaljujući svojim trendi kombinacijama.

Svoj komad pronašla je i splitska glumica Ana Gruica Uglešić koja je odabrala model hrvatskog brenda Ledenko, dok su svoje adute voditeljica Marijana Batinić i model Lidija Lešić pronašle u trgovini H&M.

Za još inspiracije kako nositi obuću sa zmijskim uzorkom zavirili smo na Instagram profile trendseterica koje su svoje komade prošetale prijestolnicama mode kao što su Pariz, Milano i New York.

Linker
24. travanj 2024 06:48