One dolaze

Princeze novog kova: Unuke španjolskog i norveškog kralja spremne su osvojiti svijet preko društvnih mreža

Od njih se ne očekuje zasjesti na tron, kraljevski protokol ne upravlja im životom što su preokrenule u svoju korist: ljepotu i podrijetlo nastoje iskoristiti i unovčiti na društvenim mrežama gdje iz objave u objavu imaju sve više pratitelja.

Nova generacija članica kraljevskih obitelji sve su osim uštogljenih debitantica u bijelim, balskim haljinama, čiji je jedini zadatak biti dopadljiva, spretno čavrljati o vremenu i drugim nebitnim temama na javnim događanjima te se na kraju dobro (unosno) udati... Ponajprije, titule im ne služe kao izgovor za primanje apanaže iz državnog proračuna jer se mogu uzdržavati same - i to vrlo dobro premda nisu napunile ni 25 godina. Od njih se ne očekuje da će ikad vladati, piše magazin Tatler, stoga im kraljevski protokol ne upravlja životom. Princeze nove generacije to vješto koriste na društvenim mrežama gdje grade karijere influencerica: predstavljaju se kao "apdejtana" generacija prelijepih, sposobnih IT djevojaka s kraljevskim podrijetlom.

Riječ je o Victoriji de Marichalar y Borbón (21), unuci bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa i nećakinji aktualnog kralja, 48-godišnjeg Felipe VI. i njegove supruge Letizije od Španjolske (49). Druga princeza-influencerica je Leah Behn (16), kćer norveške princeze Märthe-Louise (50) i unuka aktualnog kralja, 84-godišnjeg Haralda V.

Zajedničko im je to što su se pod okriljem svojih obitelji predstavile javnosti i pokazale kako žele sudjelovati u javnom životu prema vlastitim pravilima iako se Leah Behn još uvijek rijetko vidi bilo gdje drugdje doli na TikToku.

image

Victoria Federica de Marichalar y Borbón

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Modom protiv suza: Najbolji osvetnički stajlinzi lady Di i danas ostavljaju bez daha


Modni debut

Španjolska princeza Victoria de Marichalar y Borbón, kćer je starije sestre Felipea VI., infante Elene i njezinog bivšeg supruga, španjolskog plemenitaša Jaimeja de Marichalara (58).

Na crvenom tepihu debitirala je u listopadu prošle godine: pojavila se na dodjeli modnih nagrada u Madridu u modroj kreaciji španjolskog dizajnera Lorenza Caprilea, jednog od omiljenih kreatora njezine tete, Letizije. Izgled je upotpunila štiklama Manolo Blahnika, a kosu je skupila u čvrsti visoki rep. Nedugo potom zabljesnula je na zabavi šampanjerije Moët & Chandon u odvažnoj haljini srebrne metalik boje kakvu njezina teta ne bi mogla odjenuti (ipak je kraljica), no Victoria je iskoristila činjenicu da može opušteno uživati u divotama koje nudi modna industrija. I pritom zarađivati jer je na svom Instagram profilu otvorenom 2019., nakon što je napunila 18 godina i debitirala u španjolskom visokom društvu, prikupila 113.000 pratitelja.

Čitajte i: Poslovno i chic: Princeza Victoria u ženstvenom odijelu podsjetila na važan cilj

Njezine objave skupljaju mnoštvo lajkova, pa je ohrabrena uspjehom počela osvajati i TikTok: prošlog ljeta pojavila se u videu španjolske pop zvijezde Omara Montesa: u samo 24 sata imao je milijune pregleda. Princeza uz to studira poslovnu administraciju i menadžment na Collegeu for International Studies (CIS) u Madridu te vrlo dobro zna kako se stvara marketinški "back up" čije će financijske plodove dugo ubirati...

Norvežanka Leah Behn već dijeli objave o svojem životu na TikToku gdje ima 120.000 pratitelja, premda nema ni 18 godina. Za razliku od španjolske princeze usmjerene prema modi, Leah pokazuje interes prema influencerskoj karijeri u kozmetičkoj branši.

Lani je u domovini dobila nagradu Vixen za najbolju beauty influencericu godine nakon što je počela dijeliti objave o svojoj večernjoj njezi lica.

Tragičan gubitak

Potom je pokazala kako se šminkom transformirati u lik holivudske glumice Natalie Portman u filmu "Crni labud", a zatim i u Carrie Bradshaw iz "Seksa i grada". Svoj "beauty debut" ostvarila je lani pod okriljem brenda Kylie Cosmetics iza kojeg stoji Kylie Jenner, piše Tatler. Zacijelo su se upoznale u Los Angelesu, gdje živi dečko njezine majke, kontroverzni holivudski iscjelitelj Shaman Durek (47). Naime, Leah Behn, srednja od triju kćeri princeze Märthe i norveškog književnika Arija Behna, nema kraljevsku titulu jer su njezini roditelji tako odlučili poslije svog vjenčanja 2002. godine. No, brak nije bio sretan pa se par 2017. razveo. Kako se njezin otac dugo borio s depresijom, stanje mu se nakon razvoda rapidno pogoršalo pa si je na Božić 2019. oduzeo život. Koliko ju je pogodio očev nenadani odlazak, Leah Behn nije otkrila. Usmjerila se na budućnost, a sudeći po dosad ostvarenom, na dobroj je putu izboriti se za sve što poželi.

Linker
19. travanj 2024 04:33