Everett
pravila odijevanja

Proljetno vjenčanje: Pravila kojih se morate držati i modni gafovi koje biste trebali izbjeći

Vjesnici proljeća odavno su tu, dani su sve duži, a uskoro će i Uskrs. U prijevodu, sezona vjenčanja samo što nije počela. A kao da pravila odijevnja u formalnim prigodama već nisu dovoljno komplicirana, zahvaljujući nepredvidivom proljetnom vremenu, ona postaju još zamršenija.

Proljetno je vrijeme u najmanju ruku - hirovito. U jednom trenutku vani može sijati sunce i grijati kao da je sredina srpnja, a već u drugom prolom je oblaka, a temperatura je pala za više od deset stupnjeva. Ako obratite pažnju na sve što može poći po zlu, više je nego očito zašto je toliko komplicirano odjenuti se za proljetno vjenčanje.

Ono što - neovisno o vremenskim prilikama - svakako morate imati na umu jest to da se na svadbi, osim mladenaca, nitko ne bi trebao isticati - posljednje što želite jest da vas mladenkina mama ogovara jer ste odjenuli nešto što nije po njezinoj mjeri. Ako se pridržavate generalnih smjernica formalnog odijevanja te uzmete u obzir ovih nekoliko pravila, u sigurnoj ste zoni!

Samo je jedna bijela haljina u prostoriji

Prvo i najvažnije pravilo kada je odijevanje za svadbu u pitanju jest - bijelo je zabranjeno za goste. I ne, niti kratka bijela haljina sa sitnim uzorkom koja nimalo ne podsjeća na vjenčanicu nije prikladan izbor.

Također, niti crno nije najsretnija opcija. Iako, najsigurnije je provjeriti što o tome misli mladenka - one tradicionalnije neće biti oduševljene 'pogrebnim' outfitom, dok one ležernije neće imati problem s vašom malom crnom haljinom.

Ružičasta haljina s volanima (349,90 kn, Mango)

Na kojoj se lokaciji održava proslava?

Drastična je razlika u odabiru outfita ovisno o tome hoćete li većinu dana provesti na otvorenom ili zatvorenom. Primjerice, duga haljina nije najbolji izbor za vjenčanje na otvorenom jer bi mogla nastradati u blatu. Također, razmišljajte o tome da nećete cijeli dan moći provesti u modelu bez rukava - sako, pašmina ili elegantan baloner komadi su na koje ne biste trebali zaboraviti.

Ružičasti model s dugim rukavima (229,90 kn, Zara); svjetlucava haljina s mašnom (349,90 kn, Mango)

Duboki dekolte sačuvajte za izlazak s prijateljicama

Nitko ne kaže da biste trebali izgledati poput opatice, no duboki dekolte, prekratka suknja ili previsok prorez nisu prikladan odabir. A ako već želite nešto 'pokazati', istaknite samo jedan adut: ako otkrivate ramena, neka suknja bude do pola lista, a ako se odlučite za kraći model haljine, gornji dio ostavite pokrivenim.

Kombinezon (749 kn, Massimo Dutti)

Nema veze što izgledate fantastično, nije vaš dan

Da, fantastično vam stoji ta pripijena crvena haljina i da, svi se okreću za vama i komentiraju kako dobro izgledate. Međutim, nije vaš dan. Nemojte zasjeniti mladenku.

Cvjetni model s prorezima na boku (229,90 kn, Zara)

Više je bolje

Ako niste sigurni koliko je formalna svadba na koju idete, radije se odlučite za svečaniji outfit - uvijek je pametnije biti overdressed nego underdressed.

Haljina s cvjeznim uzorkom Vetements (1383€, net-a-porter.com); lepršavi model s volanima (1525€, net-a-porter.com)

Cvijeće da, životinje ne

Ako se odlučite za haljinu s uzorkom, odaberite neki umjereni. Cvjetni uzorak uvijek je dobra ideja, za razliku od životinjskog printa: postoji velika mogućnost da ćete u senzualnoj leopard haljini djelovati 'jeftino'.

Haljina od skube pencil kroja (£48, asos.com)

True Violet haljina s volanom na jedno rame (£59, asos.com)

Cipela glavu čuva

Iako svaka haljina bolje izgleda uz sandale, proljeće možda nije najpametnije doba godine za takav izbor. Velika je vjerojatnost da ća vam u njima u jednom trenutku postati hladno, ali i da će vam kiša pomrsiti planove te da ćete u svojim omiljenim sandalama 'zaplivati'. Također, nove cipele nikad nisu pametna ideja: radije odaberite neke u kojima vam je provjereno udobno i koje ne žuljaju. Izbjegavajte i previsoke potpetice te obavezno ponesite ravne cipele u kojima ćete moći plesati do jutra.

Tirkizne sandale (749 kn, Massimo dutti); ružičaste salonke (299,90 kn, Zara); srebrni model Prada (510€, net-a-porter.com)

Linker
15. travanj 2024 06:57