Fiumica

Retro hitovi za kosu! Spora moda iz nekog prošlog doba: Unikatni ukrasi punđi ili repu

Smanjeni opseg posla zbog koronavirusa kiparicu i kazališnu scenografkinju Paolu Lugarić potaknuo je da pokrene brend vintage gumica za kosu, koje izrađuje od starih tkanina, njezin brend predstavljen je u Gloriji IN.

Gumica za kosu presvučena nabranom tkaninom, takozvani scrunchie, devedesetih je bila veliki hit, a popularna je i 2021. - i to u predimenzioniranoj verziji. Riječ je o retro trendu stilski bliskom i Puljanki Paoli Lugarić (26), kiparici koja se bavi kazališnom scenografijom, a koja je zbog smanjenog angažmana u teatru, prouzročenog epidemijom koronavirusa, krajem prošle godine počela šivati vlastite scrunchieje. Prvi model sašila je od materijala koji je pronašla kod kuće i malo pomalo stvorila bazu za brend Fiumica.

image
Fiumica,

Gumice dolaze u tri veličine, a cijene se kreću od 25 do 50 kuna
FOTOGRAFIJE: KRISTINA BARISIC

Sve gumice izrađuje od ostataka tkanine dobivenih od obitelji i poznanika, a kako je riječ o teksturama i uzorcima kojih više nema u prodaji, Paola zapravo stvara vintage i unikatne funkcionalne ukrase punđi ili repu.

Filozofija recikliranja

"Ime Fiumica nadahnuto je gradom Rijekom, u kojem živim posljednjih sedam godina. Brend se zasniva na filozofiji recikliranja i slow fashiona jer i sama zagovaram kupnju u second hand trgovinama, kao i izmjenu odjeće s bliskim prijateljima", kaže Paola, ponosna što starim materijalima daje novu ulogu.

Njene gumice dolaze u tri veličine - small, medium i oversize - po cijeni od 25 do 50 kuna te se mogu naručiti preko njenog Instagrama i Facebooka.

Linker
25. travanj 2024 08:02