legenda živi

Šezdeset godina plastične legende! Ken je tijekom godina postao uzor mnogima, a neki su otišli i u prave ekstreme

Stvoren kao idealno društvo popularnoj Barbie, Ken je i sam stekao vojsku obožavatelja.

Premda je nedavno proslavio šezdeseti rođendan, Ken izgleda mladoliko kao da se podvrgnuo plastičnim operacijama. To je donekle i istina jer je Ken lutak i cijeli napravljen od plastike, a osmišljen je kao savršeno društvo popularnoj Barbie. No, kako je mišićav i lutkastih crta lica te uvijek pomno odjeven, ubrzo je stekao vlastitu vojsku obožavatelja, od kojih su neki toliko ekstremni da su se podvrgnuli kirurškim zahvatima kako bi izgledali poput njega.

image
Ken je i danas prava modna inspiracija.
AVALON.RED/AVALON EDITORIAL/

Originalni lutak kupcima je isporučen gotovo nag, odjeven samo u kupaće gaće s ručnikom oko vrata.

Bio je to dobar marketinški trik Elliota i Ruth Handler, osnivača tvrtke Mattel po čijem je sinu Ken dobio ime, a kupci su bili ponukani kupovati mu garderobu. I Kenneth Sean Carson zaista ima sve najnovije hitove s modnih pista, a u nekoliko su ga prilika odjenuli i poznati dizajneri kao što je Jean Paul Gaultier.

image
Britanska reality zvijezda Sam Thompson ‘oživio’ je Kena u čast njegovog rođendana.
COURTESY OF MATTEL/MEGA/THE ME

Za 60. rođendan luksuzna talijanska kuća Berluti kreirala mu je tri elegantne odjevne kombinacije za ured i slobodno vrijeme, a otkačeni američki dizajner Dapper Dan tri odjevna seta za hipstere milenijce. Ovog proljeća i ljeta Ken će nositi i traperice s majicama otkačenog printa, trenirke i šarene košulje te sportske jakne jarkih boja.

Linker
14. travanj 2024 09:21