Za svaku priliku

Sportska elegancija Alemke Markotić: Špicom se prošetala u udobnom komadu koji bismo i mi rado nosili

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u intervjuu za Gloriju priznala je da obožava sport pa ne čudi što su je naši fotografi i na špici zatekli u opuštenom izdanju.

Iako je na presicama Stožera civilne zaštite većinom u elegantnom sakou, prof. dr. sc. Alemka Markotić ni u slobodno vrijeme nije ništa manje elegantna i odmjerena. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević odlučila je iskoristiti sunčani ljetni dan za malo šetnje po centru Zagreba, a za tu prigodu izabrala je ležernu ljetnu kombinaciju.

Spica / Zagreb 04.07.2020. / foto: Davor Matota / Alemka Markotic

Sudeći po njezinom modnom izričaju, Alemka voli vintage uzorke koji su moderni i ove sezone, a mogu se naći na haljinama, bluzama, košuljama i ostalim komadima, kao i obući i modnim dodacima.

Košulja od laganog materijala kratkih rukama uzorkom je podsjećala na sedamdesete, a Alemka ju je uparila s jednostavnim, bijelim hlačama i obućom koju volimo nositi neovisno o godišnjem dobu - udobnim tenisicama.

Crno-bijeli model odlično se uklopio u cijeli look, a kao "točka na i" tu je bila i crna torba te elegantni, srebrni sat. Ovakav look super je za obavljanje svakodnevnih obveza, posao pa i opuštanje uz kavu, a ove tenisice bismo rado vidjeli i u spoju s nekom lepršavom haljinom ili culotte hlačama.

Vatrena navijačica

Inače, Alemka je u travnju u ekskluzivnom intervjuu za magazin Gloria otkrila da posebno obožava sport pa možemo zaključiti da od tuda njezina ljubav prema sportskoj eleganciji.

zagreb 05.04.2020
Alemka markotic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

"Najglasnija sam kad igra hrvatska nogometna, rukometna ili vaterpolska reprezentacija. Vatrena sam navijačica, slavim kad daju gol, ljutim se kad promaše... S tatom sam puno gledala sportska natjecanja, pa kad Hrvatska igra na svjetskim i europskim prvenstvima, trudim se ništa ne propustiti", rekla je Markotić, koja se nekoć bavila košarkom i stolnim tenisom. No, sada, kaže, za njih nema vremena.

Čitajte i:

Heroina nacije: prof. Alemka Markotić otkriva kada će nam biti bolje: 'Vidim svjetlo na kraju tunela'

Đurđa Tedeschi glavna na dubrovačkoj špici: Omiljenu crnu odjeću zamijenila hit komadima u ljetnom điru

Spoj u koji se gledalo: Poznata manekenka na špici u haljini koji mnogi ne bi imali hrabrosti odjenuti

Iva Todorić na špici se pojavila u rijetko viđenom izdanju: Što je bolje, marama ili hit komad sezone?

Splitska špica vrvi od modno usklađenih parova: Glumica i njezin suprug pomeli svu konkurenciju

Matija Vuica uvijek ima 'as' u rukavu: Nitko nije ni slutio što se krije na njezinu sakou

Linker
05. travanj 2024 14:07