Getty Images
proljeće u ormaru

Stajliš i za ured: Ideje za efektne poslovne kombinacije

Poslovnu garderobu valja prilagoditi novoj sezoni pa uz one klasične komade, nekoliko novih trendi odjevnih predmeta unijet će potrebno osvježenje i začiniti svakodnevni look za ured.

Stižu nam topli dani, a s njima dolazi i promjena garderobe. Tople kapute zamijenili smo laganim balonerima, pletene veste s laganim bluzama, a čizme s poluotvorenim cipelama.

Poslovnoj garderobi također je potrebna promjena pa uz one klasične komade poput bijele košulje, crnih hlača na crtu ili sakoa koje nosimo nekoliko sezona, nije loše ubaciti i pokoji trendi komad koji će napraviti mali modni zaokret u svakodnevnom odijevanju i razbiti monotoniju uredskog looka.

Outfit za posao ne mora biti dosadan, a u to nas iz sezone u sezonu uvjeravaju kolekcije modnih brendova koje poslovne siluete predstavljaju u modernom ruhu, i dalje ih ostavljajući dovoljno profesionalnima i primjerenima. Kada je proljetna garderoba u pitanju, najvažnije je da su materijali lagani i prozračni te da jamče udobnost pa je lan jedan od materijala kojem se rado vraćamo i nosimo ga sve do hladnijih jesenskih dana.

Ove sezone veliki povratak najavile su zemljane boje te se neutralni komadi nameću kao jedan od modnih favorita. Hlače širokih nogavica, paperbag modeli koji će naglasiti struk, lagana bluza ili sako ovog materijala činit će zanimljivu kombinaciju, a bluze i košulje odlično će se slagati i s traper komadima.

Ne možemo zaboraviti niti na sveprisutna odijela koja su ove sezone najpoželjnija u jarkim i izražajnim bojama, no i zanimljivim uzorcima koji će se istaknuti iz mase. Za modne klasičarke, karirani modeli ili oni u sivim i tamnijim bojama uvijek su dobar izbor. Ovog proljeća su modeli hlača, koje se kombiniraju uz sakoe dužeg kroja, uglavnom širih nogavica, a u toplim danima osobito volimo uskočiti u culotte modele poslovnih hlača koje će u prvi plan staviti proljetne cipele ili sandale.

Kao odmor od hlača i strogih linija na raspolaganju su lepršave i fluidne haljine ili suknje za ženstveni izgled, bilo da je riječ o modelima s trendi životinjskim uzorkom i uzorkom lanca, vječnim cvjetnim koji je svakog proljeća favorit ili šarmantnim točkicama koje su modni klasik kada je u pitanju dezen.

Linker
24. travanj 2024 08:48