Ukradi stil

Stilska muza Sarah Paulson: Ludo dobra sestra u nevjerojatnim, živopisnim kombinacijama

Svakodnevnu garderobu modernih, neutralnih nijansi oživite haljinom intenzivnih boja - po uzoru na TV medicinsku sestru Mildred Ratched, kako to učiniti donosi Gloria IN.

Premda je Netflixova serija “Ratched”, koju je redatelj Ryan Murphy zamislio kao prethodnicu kultnog “Leta iznad kukavičjeg gnijezda”, podijelila kritičare, publika je složna u jednom - garderoba glavne glumice Sare Paulson (45) u ulozi medicinske sestre Mildred Ratched vrlo je atraktivna.

image
Sarah Paulson kao Mildred Ratched i Judy Davis kao Betsy Bucket.
PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED/AV

Kako se radnja serije događa 50-ih, kostimografkinjama Lou Eyrich i Rebecci Guzzi osnova za kostime je bio Diorov “New Look”, silueta oblika slova X s istaknutim ramenima, uskim strukom i naglašenim bokovima. Stoga je sestra Ratched odjevena u strukirani sako i suknju punog kruga koja pokriva koljena te kaput i haljinu takve forme.

image
Osnova za kostime u seriji bio je Diorov “New Look”.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PRO

Oduševljavajuće boje

A ono što posebno oduševljava su boje odjeće - intenzivno ružičasta, žumanjak žuta, travnato zelena i patlidžan ljubičasta samo su neke od nesvakidašnjih nijansi u kojima Sarah Paulson izgleda ženstveno i otmjeno. Atraktivne su i uniforme medicinskih sestara, sašivene od materijala tirkiznih nijansi, koje izgledaju poput poslovnih haljina.

image
Haljina od poliestera, 1600 kn ELFS
DANIJEL GALIC

Izbor boja nije kostimografski hir: pedesetih i šezdesetih godina one su bile tipične u ženskoj garderobi, za razliku od suvremenih kreacija dnevne odjeće neutralnih, prigušenih nijansi.

image
Model od pamuka i poliestera, 299 kn C&A
PRESS

No, nađe se u kolekcijama i komada intenzivnih boja, a kako odlično pristaju svakoj dobi i građi tijela, nije zgorega provjeriti aktualnu ponudu iz hrvatskih trgovina i odabrati neki vedri odjevni predmet koji se kombinira s crnim salonkama i crnom ručnom torbom manjih dimenzija.

image
Haljina od mješavine pamuka, 299,90 kn, Zara
PRESS
Linker
16. travanj 2024 18:53