KREATIVNA ZONA

Stilski aduti domaćih dizajnerica: Espadrile i pletene torbe pristaju uz svaki ljetni outfit, a izrađuju ih Paula i Tanja

Jedna radi heklane torbice u retro duhu, druga osmišljava šarmantne espadrile. Upoznajte dvije dizajnerice čije se kreacije savršeno uklapaju u ljetne modne kombinacije.

Paula Kačar

Tehnike heklanja savladala je gledajući tutorijale na YouTubeu, a danas je ponosna vlasnica brenda Paula Bags, u čijoj su ponudi, osim ručno rađenih kukičanih torbica i ruksaka, i ukrasne košare te posude za cvijeće. Ono što je počelo kao zanimljiv hobi za koji su 35-godišnju Dubrovkinju Paulu Kačar inspirirale fotografije s Pinteresta s vremenom je preraslo u mali biznis u kojem uistinu uživa. Mlada kreativka, inače po struci administrativna tajnica, svaki dan provodi po nekoliko sati s iglama za heklanje u ruci izrađujući zanimljive modne dodatke od reciklirane pamučne trake i špage.

image
Heklanje je otkrila prije četiri godine, otkad je ono njezina velika ljubav, biznis, ali i način opuštanja.
PRIVATNA ARHIVA

"Oduvijek sam voljela heklanu i pletenu odjeću i modne dodatke, a sama sam se u svladavanje te vještine upustila 2017., kad sam si odučila napraviti heklani okrugli ruksak. YouTube mi je bio jedini pomagač", otkriva Paula, koja sa suprugom i djecom živi u Osijeku. Otad pa do danas gotovo da nije prošao dan, a da nije barem nešto isplela, priznajući kroz smijeh da joj je heklanje postalo svojevrsna ovisnost.

image
Paula Bags
PAULA BAGS

Čitajte i: Godinama je radila u modnim kućama, a onda se odlučila na zaokret! Zavirite u kreativni svijet prirodnih hit materijala

I dok njezine odrasle klijentice preferiraju heklane torbice ili pak one u kojima kombinira pamuk i špagu s elementima od drva - bukve i topole, što ih izrađuje njezina prijateljica Suzana, vlasnica brenda Our Wonderland, najmlađe obožavateljice brenda Paula bags lude su za heklanim Minnie torbicama koje imaju uši i mašnicu.

image
Paula Bags
PAULA BAGS

Paula kaže da je iznimno sretna što je uspjela spojiti posao i zadovoljstvo, a najveća su joj je nagrada sretne klijentice za koje stvara unikatne modele u skladu s njihovim željama.

Tanja Filipović

Ljetna potraga za savršenim espadrilama, u koju se upustila prije nekoliko godina, za diplomiranu dizajnericu Tanju Filipović završila je neuspješno. I to srećom. Jer nakon što ta kreativna 27-godišnjakinja nije pronašla onakve kakve je zamislila, uzela je stvari u svoje ruke i model koji je kupila u supermarketu doradila po vlastitom ukusu, dodavši mu vezice i mašne. Bio je to prvi par espadrila s njezinim potpisom, a uskoro su nastale mnoge druge, pod okriljem brenda Evita koji je osnovala.

image
Obuća koju kreira je ženstvena, razigrana i romantična, a na njezine espadrile s mašnom pale
su brojne domaće fashionistice.
GORDAN UKIC

Danas je to ozbiljan biznis u kojem, kako kaže, ozbiljno uživa, šireći svoj asortiman. Osim špagerica i natikača, s prijateljicom Iris lansirala je i kolekciju torbica te haljina, za jesen planira nove zanimljive modele obuće, no upravo su Tanjine špagerice s mašnama njezin najveći hit. Dizajnerica rodom iz Umaga oduvijek voli modu i ima diplomu modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, no put do nje je, kaže, bio izazovan.

Čitajte i: Design pop up store na najljepšoj opatijskoj plaži: Link by Ogi i Alduk udružili snage i pripremili pravu poslasticu

image
Brend Evita
DORIS FATUR

"Najprije sam upisala Kroatologiju u Zagrebu jer sam smatrala da ne crtam dovoljno dobro da upadnem na TTF. No želja je bila jaka pa sam počela vježbati, crtala sam doslovce dan i noć, išla na poduke i na kraju uspjela upisati i završiti željeni studij. Danas uživam u kreiranju za svoj brend i imam klijentice koje se uvijek vraćaju, što mi je najveći kompliment", rekla je.

image
Brend Evita
DORIS FATUR
image
Brend Evita
DORIS FATUR
Linker
13. travanj 2024 06:42