Profimedia, Visual
MLADA FINSKA DIZAJNERICA

Tko stoji iza Rihannine puf jakne koja izgleda poput šećerne vate?

Finska dizajnerica Ella Boucht nije mogla vjerovati kada su joj prijatelji usred noći javili da je slavna barbadoška pjevačica Parizom prošetala u njezinoj oversized ružičastoj puf jakni.

Upečatljiv komad 23-godišnje dizajnerice dio je njezine diplomske kolekcije "Claiming Space" na Swedish School of Textiles za koju joj je kao inspiracija poslužila linija kuće Maison Margiela za proljeće 2000. godine.

U modu se zaljubila u kazalištu nedaleko njezinog doma u Helsinkiju. Obožavala je gledati kostimografe na djelu, a svoju odjeću počela je kreirati sa 15 godina. Osim na Swedish School of Textiles, svoje je dizajnerske vještine usavršavala i kao pripravnica u britanskoj modnoj kući Marques'Almeida. Njezin dizajn je razgiran, voli eksperimentirati s teksturama, siluetama i proporcijama, zbog čega je zapela za oko Jahleelu Weaveru, jednom od kreativnih direkora Rihannine modne linije Fenty.

Presudan je bio Tjedan mode u Stockholmu gdje je imala priliku pokazati svoju kolekciju, a Weaver nije mogao odoljeti jakni koja "izgleda poput šećerne vate".

EXCLUSIF: Rihanna arrive au studio pour un shopping le 1 Octobre 2016
EXCLUSIVE: Rihanna went to studio for Puma Shooting advertising.
After shooting she went to Marc Jacobs private appartment in Paris for a party., Image: 301667430, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, KCS Presse
Profimedia, KCS Presse
Rihanna u ružičastoj pufastoj jakni

Slavna pjevačica tu je upečatljivu jaknu za izlazak u Parizu kombinirala s Diorovom torbicom, ružičastim čipkastim hlačicama iz vlastite kolekcije i majicom kuće Vetements – i ponovno podržala mladu, perspektivnu dizajnericu.

Ipak, Bouchte još nije spremna za veliki poslovni pothvat: "Želim najprije izgraditi vlastitu viziju te tek nakon toga pokrenuti vlastiti brend" – priznala je, ali kao što je napisala na Instagramu: tek su joj 23, nedavno je završila dizajn, a zahvaljujući Rihanni, već ima svoj vlastiti meme.

Linker
20. travanj 2024 01:18