JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia
Zna kako se to radi

U svom stilu: Jane Fonda jednim je potezom nadmašila i dvostruko mlađe kolegice

Jane Fonda kao jedna od najelegantnijih dama u svjetskom showbizu bez puno truda može postići da svi pogledi idu u njezinom smjeru, čak i pored troduplo mlađih kolegica. Njezini modni trikovi zapravo su vrlo jednostavni i svi se vrte oko jednog upečatljivog komada.

Dodjela nagrada za Ženu godine američkog magazina Glamour izmamila je mnoge poznate dame koje su crveni tepih ponovno osvojile glamuroznim izdanjima. Među njima se najviše istaknula glumica Jane Fonda (81) koja neprestano oduševljava jednostavnim, a opet izrazito elegantnim stajlinzima gdje god se pojavi.

Iako dame za ovakve evente ne mogu pogriješiti s haljinom, Fonda je išla kontra svih ustaljenih obrazaca i odjenula pravo "power suit" odijelo. Naizgled jednostavan, monokromatski look odlično joj je stajao, a šljokice su mu dale zanimljivu i nimalo dosadnu dimenziju. Čak su i cipele bile crne, dok je make-up bio decentan i istaknuo je njezine iskričave oči i crte lica.

-New York, NY - 20191111-Glamour 2019 Women of the Year Awards

-PICTURED: Jane Fonda
-, Image: 482339965, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia
JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia

Još jedan detalj kojim je Fonda malo "zagrebala" u prošlost jesu trapezice, ultimativni trend disko razdoblja 70-ih koji se u velikom stilu vratio na modne piste i u naše ormare. Fonda često na javne događaje nosi odijela i time pokazuje da elegancija ne leži nužno samo u haljinama, već i u stavu i tome da se usudite biti drugačiji.

Osim Fonde, šljokicama nisu odoljele niti druge zvijezde poput glumica Brooke Shields, Laure Whitmore, Jameele Jamil, dok su se nogometašica Megan Rapinoe, jedna od osvajačica nagrade i glumice Aje Naomi King odlučile za luksuzan baršun. Ostale dobitnice nagrade su Charlize Theron, Greta Thunberg, glumica Yara Shahidi, redateljica Ava DuVernay, spisateljica Margaret Atwood, modna dizajnerica Tory Burch i žene iz RAICES-a, organizacije koja štiti prava imigranata i izbjeglica. Više lookova pogledajte u galeriji.

Linker
15. travanj 2024 05:37