Getty Images
gloria in

Ukradi stil: Cure iz američkog sna

One su najbolje prijateljice, najpoznatije i najplaćenije manekenke današnjice, ali i uzori u odijevanju mnogim djevojkama - Amerikanke Bella Hadid, Gigi Hadid, Karlie Kloss i Kendall Jenner znaju tajnu jednostavnog i elegantnog stila.

Bella Hadid

Getty Images

Za 20-godišnju američku manekenku govori se da je 'darkerska varijanta Gigi Hadid', svoje godinu i pol starije sestre. Omiljena joj je boja crna, najdraži komad kožnate hlače, a voli i robusne detalje sa zakovicama i upadljive uzorke. Model godine po izboru profesionalaca iz modne industrije - dizajnera i urednika - dijeli sa sestrom strast prema torbama i sunčanim naočalama kojih ima stotinjak pari. No dok su joj od torbi najdraži elegantni damski modeli - stilski kontrapunkt njezinim gothic-rock kombinacijama - kad je riječ o sunčanim naočalama drži se pravila što otkačenije, to bolje.

Gigi Hadid

Getty Images

Lutkastih crta lica, punih usana, duge plave kose i vitkog, no ne premršavog tijela, 21-godišnja manekenka, proglašena najuspješnijim internacionalnim modelom u 2016., oličenje je američkog tipa ljepote. No, svojim se seksepilom ne razmeće nego bira komade ležerno-elegantnog stila: vunene kapute klasičnog kroja i upadljivog uzorka, sportske vjetrovke, pletene pulovere i stroge bijele košulje. Najveća slabost su joj torbe - bez obzira je li riječ o sportskom ruksaku ili poslovnom modelu,važno joj je da su velike i crne.

Karlie Kloss

Getty Images

Iako su joj tek dvadeset i četiri poderane traperice, američka manekenka modna je veteranka: deset godina karijere, šezdesetak revija po sezoni, desetak kampanja i isto toliko naslovnica časopisa. Treća na Forbesovoj listi najbolje plaćenih manekenki jednakom se lakoćom prebacuje u različite profesionalne modne uloge, kao i različite stilove odijevanja. Ponekad, primjerice, nosi elegantne haljine koje prate liniju tijela i salonke, drugi put sportsku jaknu, tajice i uske visoke čizme, a treći predimenzionirani baloner, komotnu majicu i poderane traperice.

Kendall Jenner

Getty Images

Mnogi se slažu da je 21-godišnja Amerikanka primjer top modela današnjice, a njezina snaga leži u popularnosti na društvenim mrežama - ima sedamdeset milijuna pratitelja na svom Instagram profilu. Njih je sakupila ne samo zato što je zvijezda reality-showa obitelji Kardashian-Jenner, vec i stoga jer je 'izlog' novih modnih trendova primjerenih djevojkama svoje dobi: voli majice s logom popularnih bendova, plišane mini haljine, lakirane cipele, dizajnerske tenisice, krznene bundice... Ne čudi stoga da su je upravo tinejdžeri izbrali za najomiljeniji model, a ona postala treća najplaćenija manekenka na svijetu.

Odabrala: Iva Gradišer

Linker
16. travanj 2024 13:00