Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Zagrebačka glumica priznaje: 'Imam opsesiju cipelama i to traje još od djetinjstva'

'Važno mi je od koga kupujem i koju industriju time podržavam - zato prednost dajem radovima hrvatskih dizajnera', otkrila nam je zagrebačka glumica

- Ne odijevam ništa sve dok ne moram izići iz kuće, a onda uzmem što mi prvo padne pod ruku: najčešće su to crne traperice, bijela košulja i bajkerske čizme jer to je kombinacija u kojoj se najbolje osjećam - govori Hrvojka Begović (37), crvenokosa glumica koja u matičnom Zagrebačkom kazalištu mladih igra u predstavama “Ljudski glas” i “Pansion Eden”. Paralelno joj počinju probe za “Hamleta”, koji će premijeru imati na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama.

- Odijevanju ponekad posvetim nekoliko minuta, a katkad cijelu vječnost - kaže. Zanima me što je trenutačno moderno, ali nikako da počnem pratiti trendove. Nešto se u meni, čini se, opire tome pa se uhvatim da se odijevam upravo onako kako mi se prohtije - objašnjava glumica.

KLASIKA I ROCK

Stil koji “nosim”, i trenutačno imam osjećaj da ću mu ostati vjerna do kraja života, kad bih morala, nazvala bih klasično-rokerskim, što ne znači ništa, ali za mene podrazumijeva haljine svih krojeva i boja, sakoe, kožnate jakne, bajkerske čizme, crne hlače, bijele majice, košulje...

OPČINJENA CIPELAMA

Imam neku opsesiju cipelama, a ta priča seže još u djetinjstvo kad sam izmučila tatu koji je sa mnom tri mjeseca svakodnevno tražio “idealne” zimske čizmice na vezanje crno-smeđih potpetica, a koje smo na kraju pronašli u nekoj trgovini u Ilici. Rezultat te opsesije veliki je ormar s cipelama različitih modela, koje su nepresušan izvor šala mojih prijatelja. Imam najviše gležnjača, no “slaba” sam na sve vrste obuće - od natikača do zimskih čizama!

Vladimira Spindler

HRVATSKI DIZAJN

Posljednjih godina pokušavam kupovati manje, a kvalitetnije. Postalo mi je važno od koga kupujem, odnosno koju industriju time podržavam, i zato sve češće kupujem od hrvatskih dizajnera, koji rade nosivu i cjenovno prihvatljivu odjeću - poput Ane Marije Ricov, čije kreacije obožavam pa stoga zauzimaju veći dio mog ormara, i Igrajne Vargek, vlasnice brenda Iggy, koja radi odlične haljine za svaki dan. Nosim i komade brenda A’marie, torbe marki Koza i Mica Torbica... Trenutačno mi je najdraži odjevni predmet mamin sako pepita uzorka iz gornjogradskog Modnog salona Dora, jedan od prvih njihovih proizvoda, vjerojatno iz 80-ih. Nedavno sam ga slučajno pronašla i odnijela u salon da mi ga preprave i sad ne izlazim iz njega.

VJEŽBE ZA LICE I TIJELO

Kondiciju tijela i lica održavam redovitom elektrostimulacijom mišića - Teenlifting metodom dr. Sanje Malbaša-Gošović, i to je, što se mene tiče, najbolji način za održavanje mladolikosti tijela i duha. Vježbam i hot yogu, a povremeno planinarim s družinom koju čine moja obitelj i prijatelji, uglavnom glumci i ljudi iz kazališnog svijeta.

Linker
23. travanj 2024 23:25