Njemačka modna blogerica Lisa Hahnbücks
 Daniele Venturelli/ Getty Images
samo romantika

Znamo kakve haljine će vladati ulicama za koji tjedan: Nabavite bar jednu!

Na romantično proljetno stilsko raspoloženje potiču volani, nabori i plisirane tkanine koje "plešu" oko figure čineći je beskrajno zavodljivom

Volani krase rubove suknji, orukavlja i izreze bluza, suknje su kroja punog kruga ili plisirane, haljine padaju u mnoštvu nabora, a rese vise s pojasa, zbog čega je silueta fluidna i “neuhvatljiva” – baš kakvom se zaljubljenima čini žena ili muškarac za kojim čeznu. Mnogim modnim dizajnerima, drugim riječima, s dolaskom toplijih dana u fokusu su odjeća i modni detalji romantične estetike, nalik princezama iz bajki ili holivudskog filma.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 22: Lisa Hahnbücks attends the Sportmax show during Milan Fashion Week Fall/Winter 2019/20 on February 22, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/ Getty Images for Sportmax)
Daniele Venturelli/ Getty Images
Njemačka modna blogerica Lisa Hahnbücks

- Futurizam u modi je kul, a žena u odijelu doista može izgledati seksi, no ipak joj najljepše pristaju ženstvene kreacije - smatra Erdem Moralioglu, britanski dizajner rođen u Turskoj, koji je za proljetnu sezonu osmislio midi haljine od čipke naglašenih ramena i široke suknje, kao i šešire s velom, u kojima se lako mogu zamisliti dame s dvora. Jer kreatori su se nadahnuli neoromantizmom, modnim stilom koji je nastao 80-ih godina prošlog stoljeća u noćnim klubovima Londona, a čiji su najistaknutiji predstavnici bili članovi grupe Duran Duran i Adam and the Ants.

Elegantnim plisiranim haljinama najbolje pristaju damske cipele i torbice

Potekao je od individualaca koji su željeli izgledati posebno, no nije ih zanimao anarhistični punk. Željeli su biti lijepi i dotjerani, a nadahnuće su pronašli u rokokou, kićenom stilu druge polovice 18. stoljeća, koji su, u odjevnom smislu, karakterizirale košulje s čipkastim volanima, sakoi ukrašeni zlatnim gumbima, široke suknje nalik na krinoline, a sve je bilo sašiveno od tafta, satena i pliša. Dizajneri Richard Quinn, Bora Aksu i Ryan Lo nadahnuli su se pak kreacijama Lady Diane, princeze od Walesa, napose njezinom vjenčanicom koju su kreirali David i Elizabeth Emanuel: varijante haljine s voluminoznim rukavima i podsuknjama dominiraju njihovim kolekcijama.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24:  A model walks the runway during the Christian Dior show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019 on September 24, 2018 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
CHRISTIAN DIOR

U praktičnom, svakodnevnom životu romantičan valoviti trend izgleda ovako: volani su decentniji, plisirane suknje nose se uz predimenzionirane sakoe, a bluze s volanima uz traperice.

Model od poliestera 229 kn H&M
Plisirana haljina s volanima 1550 kn LIU•JO
Haljina asimetričnog kroja 2400 kn ALDUK
Hugo Boss svilena haljina 1799 kn THE CORE
Haljina sitnog plisea 1500 kn ELFS

Linker
14. travanj 2024 06:47