Tko je Margaret Qualley

Nova ljubimica Amerike kći je poznate holivudske glumice i nova muza modne kuće Chanel

Kći poznate američke glumice i manekena zvijezda je Netfliova serijala ‘Sluškinja‘, a ljepota i gracioznost donijeli su joj i laskavu titulu.

Dok u serijalu “Sluškinja” glumi mladu i siromašnu samohranu majku kojoj je život podijelio prilično loše karte, u stvarnom životu Margaret Qualley ima sve adute za poželjeti - lijepa je, bogata, talentirana, iz poznate obitelji (majka joj je glumica Andie MacDowell, a otac maneken Paul Qualley), a zahvaljujući novoj Netflixovoj uspješnici - i planetarno popularna.

image
Na snimanju serijala ‘Sluškinja’ zbližila se s malenom Riley koja glumi njenu kćer.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

Snimanje serijala bilo joj je pravi užitak, a gluma nešto čemu se planira dugoročno posvetiti iako joj nije bila prvi izbor. Kao djevojčica je sanjarila o karijeri balerine pa su je roditelji upisali u školu baleta, a čitavo je djetinjstvo vježbala i do osam sati dnevno, zaradivši priliku da praksu odradi u njujorškom baletnom ansamblu American Ballet Theatre, kojem se priključila u dobi od 14 godina. No, kad je dvije godine kasnije dobila ponudu da postane članica ansambla u Raleighu, glavnom gradu Sjeverne Karoline, gdje je živjela od djetinjstva, odlučila je prekinuti baletnu karijeru te ostati u New Yorku kao manekenka - baš kao i njena majka prije holivudske karijere.

Čitajte i: Čeka nas jesen u multikoloru: Nosi se ‘color blocking‘ na kapcima, a umjesto crne hit je tamnoplava olovka za oči

image
Margaret su najdraže ženstvene i elegantne kreacije kuće Chanel i Gucci.
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITOR

GLUMICA JE NOSILA FINALNU KREACIJU MODNE KUĆE CHANEL NA REVIJI VISOKE MODE ZA JESEN/ZIMU 2021.

Debitirala je 2011. na njujorškom Tjednu mode na reviji Alberte Ferretti, snimila kampanje za Valentino, Chanel i Ralph Lauren, a onda se zainteresirala i za glumu. Ljeta je provodila u Londonu na tečajevima glume na londonskoj Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti, debitiravši na velikom platnu 2013. malom ulogom u filmu “Palo Alto” Gije Coppole.

image
S Andie MacDowell, koja joj i u serijalu glumi majku.
CHASSERY+DUFOUR+KLOTCHKOFF+ZABUL

Čitajte i: Nova, neočekivana modna pravila: Pet klasičnih jesenskih trendova koje biste trebali izbaciti iz garderobe!

Nakon uloga u nekoliko filmova nezavisne produkcije, 2019. je dobila prvu veliku priliku - ulogu u Tarantinovom filmu “Bilo jednom... u Hollywoodu”, u kojem je nastupila zajedno s A-ligom holivudskih glumaca, Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom i koja joj je donijela nominaciju Udruženja glumaca. Ulogom u “Sluškinji” dokazala je da definitivno zaslužuje glavne uloge, a njezina je majka svoj doprinos kćerinom odabiru profesije prokomentirala riječima: “Nisam je sprječavala u naumu da postane glumica, ali je nisam ni ohrabrivala - sve je mogla vidjeti iz prve ruke na mom primjeru”.

Čitajte i: Sezona visokih čizama je otvorena! Odabrali smo deset favorita iz kolekcija vodećih brendova

Linker
12. travanj 2024 02:48