plus size trend

Bye bye, mikro torbice: Torbe i modni dodaci nadolazeće sezone sve su samo ne uobičajeni

U vrijeme u kojem ništa nije sigurno i stabilno, modni dizajneri predlažu da uložimo u torbe u koje bez problema stane sve što posjedujemo, i neustrašivo krenemo u avanturu zvanu "novo normalno".

Minijaturne torbice koje je prije više sezona izbacio Jacquemus, kako bi na duhovit način pokazao svijetu da baš sve može postati trend, s veseljem su iskopirali brojne slavne modne kuće, ali i high street brendovi, koji su u svoje kolekcije uvrstili torbe "u koje jedva stane ruž za usne".

Vladavina mikro torbica, simpatičnih, ali nepraktičnih potpuno je pala u zaborav, naglašava modna biblija Vogue, a na red su došle torbe u koje stane - baš sve, i više od toga.

image
Plus size torba iz kolekcije kuće Khaite
Press

Vogue se osvrnuo na brojne jesensko/zimske kolekcije modnih kuća te došao do zaključka da je trenutno, kad su torbe u pitanju, krilatica "više je više" u punoj snazi.

U zimskoj kampanji kuće Tod's modeli nose supersize torbice u koje doslovce stanu i cipele, i rezervna odjeća, no puno su šarmantnije i zanimljivije od ruksaka koji bi poslužili istoj svrsi.

image
Torba kuće Tod's naglašenih dimenzija
AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kuće Marni i Khaite također su predstavile plus size torbe, od mekane, fine kože, u nijansama koje pristaju baš uz sve, no izgledaju najbolje uz duge suknje, visoke potpetice i glomazno pletivo.

Neki modni kritičari primijetili su kako trend velikih torbi ide u korak s "novim normalnim", u doba kad minimalizam zamjenjuje konzumerizam, a postaje nam bitno da sve što posjedujemo, možemo ponijeti sa sobom.

image
Iz jesensko/zimske kolekcije kuće Marni
Press

Hoće li se modna priča o torbama "većim od života" preslikati i na nadolazeće sezone, vidjet ćemo.

image
Iz kolekcije kuće Tod's
AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 05:03