HUGO BOSS
HIT SURADNJA

David Beckham ozbiljno ulazi u modni biznis, postao je dizajner popularnog njemačkog brenda

Bivši nogometaš i ikona stila sada je na važnoj poziciji unutar kuće Hugo Boss.

Bivši nogometaš i ikona stila sada je na važnoj poziciji unutar kuće Hugo Boss.

Netflixov dokumentarac bio je pokretač najnovije zanimljive suradnje. Naime, izvršni direktor Hugo Bossa, Daniel Grieder, nakon što je pogledao film "Beckham" odlučio se na još jedan pametan potez. Prošle je godine uspio "oživjeti" brend i postići njegov značajan rast, a sada je pak, ostvario novi plan kojim namjerava dodatno popularizirati i pomladiti Hugo Boss, uvodeći Davida Beckhama u posao.

Popularni nogometaš, poznat po izvrsnom stilu, potpisao je novi dugogodišnji ugovor i to modni! Suradnju su na svojim Instagram profilima među prvima najavili sam Beckham i Grieder, koji je fasciniran pričom o nogometnoj legendi i njegovim postignućima, pozvao Beckhama da se direktno uključi u proces dizajniranja muške odjeće za brend Boss, što je on s oduševljenjem prihvatio. Prva kolekcija Boss Menswear s njegovim potpisom bit će ona za proljeće i ljeto 2025. godine, dok će se bivši nogometaš pojaviti kao zaštitno lice globalne kampanje za sezonu jesen/zima 2024. Ova najnovija suradnja u nizu, mogla bi uistinu biti plodonosna, ako ne i revolucionarna, poznavajući besprijekornu kvalitetu brenda, te Beckhamov odličan stil.

„David Beckham prava je svjetska ikona u sportu i modi. Svojim osebujnim poduzetničkim duhom i autentičnom strašću prema modi savršeno utjelovljuje vrijednosti našeg brenda. Jako se veselimo što ćemo vidjeti kako oživljavaju prve kolekcije i blisko ćemo surađivati s Davidom tijekom ovog višegodišnjeg partnerstva“, naglasio je izvršni direktor Hugo Bossa, Daniel Grieder, koji je koristeći novu strategiju rasta „Claim 5“, već ostvario značajne rezultate, dok ovim potezom računa i na pomlađivanje brenda.

image

Naomi Campbell u kampanji za Naomi x Boss kolekciju početkom ove godine

COURTESY OF BOSS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

„Claim 5“ kojem je cilj udvostručenje rasta do 2025. godine, osvježenje brendiranja, značajno ulaganje u proizvod, marku i digitalizaciju, kako bi pridobili mlađe potrošače, tvrtka je predstavila prije tri godine. „Naša je vizija da postanemo vodeća vrhunska tehnološka modna platforma u cijelom svijetu i u tom kontekstu ćemo revolucionirati način na koji komuniciramo s potrošačima. Naša je ambicija postati jedan od 100 najboljih svjetskih brendova“, rekao je Grieder, izvršni direktor Hugo Bossa, tom prilikom. A uvodeći Beckhama u tvrtku, plan bi im se mogao itekako brzo ostvariti.

image

David Beckham sa suprugom Victorijom Beckham, koja ima svoj uspješan modni brend
+

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

„Tijekom posljednjih nekoliko godina želio sam uložiti više vremena u dizajn i modu, te osigurati suradnju s markom i timom koji mogu isporučiti nešto uistinu globalno i utjecajno. Zaista sam uživao u dosadašnjoj suradnji s Bossom i impresioniran sam ambicijom, kreativnošću i željom za izvrsnošću tima. Veselim se dijeljenju onoga na čemu smo radili, uključujući kampanju za jesen/zimu 2024. godine kao prvi korak u našem dugoročnom partnerstvu“, rekao je Beckham.

Njihova modna kolaboracija bazirat će se na inovativnim i specifičnim kreacijama koje odražavaju prepoznatljiv stil i estetske vrijednosti Davida Beckhama, te najvišu kvalitetu i vrhunski dizajn njemačkog brenda. Legendarni nogometaš će nadzirati capsule i sezonske kolekcije koje se oslanjaju na njegov stil, u varijantama formalne i ležerne muške odjeće, dok će se raspon cijena kretati u okvirima između Boss Camel i Boss Black linija.

image

David Beckham s jednako stylish sinovima na proslavi rođendana Victorije Beckham

JUSTIN GOFF/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Iako je ovo prva suradnja takve vrste za ovaj modni gigant, Beckham je već imao slična partnerstva poput onog s britanskim brendom Kent & Curwen od 2015. do 2019. godine. Da je njegov utjecaj u modnoj industriji sve veći svjedoči i nedavni novi ugovor koji je potpisao s talijanskim brendom naočala Safilo. A prema svemu sudeći, David Beckham bi mogao postati ozbiljna konkurencija ili pak idealan modni partner svojoj supruzi, dizajnerici Victoriji Beckham.

Linker
16. lipanj 2024 01:13