Dizajn bez prepreka

Domaće dame obožavaju komade splitske kreatorice! Uskoro priprema novu ljetnu kolekciju

Unatoč pandemiji, dizajnerica Ivona Glavaš uspješno razvija svoj modni brend: osim odjeće, kreira i prvu liniju kupaćih kostima, a hit materijal za ljeto joj je - lateks.

Splitska kreatorica Ivona Glavaš (29) jedna je od rijetkih kojoj pandemija nije pokvarila poslovne planove. Prošle jeseni, u jeku drugog vala koronavirusa, organizirala je mini reviju kaputa, a ovih dana završava novu ljetnu kolekciju.

Uz haljine, topove, odijela i suknje, vlasnica brenda Anovi, čije kreacije nose pjevačice Domenica Žuvela i Mia Dimšić, prvi se put okušala i u kreiranju kupaćih kostima.

image
Ivona Glavaš
TOM DUBRAVEC/CROPIX

- Za sada ih planiram raditi u dva osnovna modela, jednodijelnom i dvodijelnom, i u nekoliko boja: sivoj, crnoj, bež i bijeloj. Svi će imati dodatke poput volana, a gornji dijelovi će se moći nositi i kao topići. Osnovni materijal je lateks - govori dizajnerica čiji su zaštitni znakovi na ljetnim kreacijama voluminozni rukavi.

Čitajte i: Darkona: Svijetla budućnost mračne elegancije u novom domaćem brendu koji njeguje etičnost u modi

Ivoni Glavaš ovo je slavljenička kolekcija. Brend je osnovala prije šest godina, no zbog situacije s koronom lani nije uspjela obilježiti prvu petoljetku za koju je planirala veliku samostalnu reviju. Već neko vrijeme njen atelijer u centru Splita poznat je i po kreacijama za djevojčice, posebno po svečanim haljinicama te trenirkama za bebe.

image
Zaštitni znak Ivoninin novih kreacija su voluminozni rukavi.
ANOVI

- S dječjom modom sam krenula igrom slučaja. Jedna me moja prijateljica zamolila da njezinoj kćerkici sašijem haljinicu za krštenje - kaže Ivona Glavaš, koja odijeva i mnoge poznate mame, poput bivše političarke Ivane Ninčević Lesandrić i Ane Čagalj, supruge pjevača Joška Čagalja Jole.

Linker
09. travanj 2024 10:31