Profimedia, AKG
UMJETNIČKA KOLEKCIJA

H&M najavio suradnju s američkim umjetnikom Alexom Katzom

Djela jednog od najznačajnijih američkih suvremenih umjetnika Alexa Katza svoje su mjesto dobila u najznačajnijim galerijama i privatnim kolekcijama, a sada će, zahvaljujući švedskom brendu H&M, biti utkana u odjeću.

Njujorški figurativni slikar, poznat po živopisnim portretima, dizajnirat će capsule kolekciju za popularni high street brend. Njegov prepoznatljiv stil bit će utkan u odjeću, modne dodatke i kućne potrepštine.

„Suradnja sa švedskim brendom H&M nadmašila je moja očekivanja. Uzbudljivo je raditi s njima jer će moja umjetnost biti dostupnija – izjavio je 89-godišnji umjetnik koji je lani dizajnirao izloge za trgovinu Barneys u New Yorku, a kao dio tog projekta prodavale su se i kućne potrepštine s njegovim ilustracijama.

Katz, Alex geb. 1927.
“The Green Cap”, 1985.
Holztafeldruck in dreizehn Farben,
Blatt: 45 × 61,5 cm,
Platte: 31 × 45,5 cm.

Inv. Nr. DG2009/343
Wien, Graphische Sammlung Albertina., Image: 278119424, License: Rights-managed, Restrictions: © Alex Katz.
This artwork is not in the public domain. It is your responsibility to obtain all necessary third party permissions from the copyright handler in your country prior to publication., Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKG
Profimedia, AKG

Katz, Alex 
geb. 1927.
Profimedia, AKG

H&M je i ranije surađivao s umjetnicima: 2014. godine lansirana je limitirana kolekcija torbica u suradnji s američkim likovnim umjetnikom Jeffom Koonsom. Iz nove kolekcije nisu otkriveni još nikakvi komadi, a u trgovine stiže 1. prosinca – mjesec dana nakon H&MxKenzo kolekcije i u pravo vrijeme za blagdanski shopping.

Linker
24. travanj 2024 10:16