Getty Images
VERSACE

I ona je odustala: 'Ne želim ubijati životinje zbog mode'

Nakon brendova kao što su Gucci i Tom Ford, još se jedan modni div pridružio trendu izbacivanja pravog krzna iz svojih kolekcija.

Najavljen je veliki zaokret u poslovanju modne kuće Versace: talijanska dizajnerica i kreativna direktorica Donatella Versace izjavila je kako "ne želi ubijati životinje zbog mode" i obožavatelje iznenadila odlukom.

Obiteljski modni brend neće više koristiti pravo krzno za svoje kreacije, potvrdila je Donatella Versace u intervjuu za britanski magazin 1843.

- Krzno? Ne želim ga. Ne želim ubijati životinje zbog mode. To mi se ne čini ispravno – izjavila je kratko Donatella Versace, koja je do sada izbjegavala uključiti se u raspravu o korištenju pravog krzna.

Talijanska kraljica mode nije ulazila u detalje, a do sada je odoljevala pritisku da se pridruži drugim modnim brendovima kao što su Armani, Calvin Klein, Hugo Boss i Ralph Lauren koji su već izbacili krzno iz svojih kolekcija. Luskuzni brend prije je uključivao komade napravljene od krzna različitih životinja od kune pa sve do kunopasa. U njihovoj kolekciji za jesen/zimu 2017. bili su predstavljeni kaputi napravljeni od krzna kune i lisice pa je nagli zaokret u razmišljanju iznenadio dugogodišnje obožavatelje brenda. Mnogi su razočarani što više neće moći kupovati luksuzne, krznene bunde, kapute i jakne modne kuće Versace, dok drugi pozdravljaju odluku kojom će se zaštititi životinje i vjerojatno potaknuti i druge brendove da se odluče na sličan potez.

Getty Images

MILAN, ITALY - JANUARY 17:  A model (Detail)walks the runway during the John Varvatos Show as a part of Milan Menswear Fashion Week Fall Winter 2015/2016 on January 17, 2015 in Milan, Italy.  (Photo by Stefania D'Alessandro/Getty Images)
Getty Images

MILAN, ITALY - JANUARY 11:  A model walks the runway during the Versace show as a part of Milan Fashion Week Menswear Autumn/Winter 2014 on January 11, 2014 in Milan, Italy.  (Photo by Stefania D'Alessandro/Getty Images)
Getty Images

Linker
14. travanj 2024 01:04