Divna je!

Klasično plavoj je ‘odzvonilo‘: Hit boja 2021. simbolizira novi početak i pršti optimizmom

Ako vam ovogodišnja hit boja nije dobro ‘sjela‘, možda ćete zavoljeti onu koju institut za boje Pantone predlaže za sljedeću boju.

Svjetski poznati institut za boje, Pantone, krajem svake godine objavljuje hit boje koje će prevladavati u nadolazećim sezonama. S obzirom na to da smo već na polovici listopada, nova 2021. doći će i prije nego što očekujemo, tako da ćemo pozdraviti neke ovogodišnje trendove.

Jedan od njih je i "klasična plava" koja nam se ove godine lukavo uvukla u ormare i istisnula sve druge nijanse plave koje smo tijekom godina zavoljeli. No, njoj je odzvonilo jer na proljeće 2021. nastupa takozvana cerulean plava.

Ako ste gledali film "Vrag nosi pradu", onda vam je ona sigurno poznata, a Pantone je opisuje kao vedru plavu boju čistog neba koja donosi dašak optimizma.

Klasična plava mnogima nije sjedala jer su je smatrali "preobičnom", no cerulean je njezina totalna suprotnost i mogla bi se svidjeti čak i onima kojima je plava boja uvijek bila bezvezna. Osim optimizma, simbolizira novi početak, svježinu te se odlično uklapa u mnoge modne kombinacije i to ne samo za toplu sezonu, već i za hladnu. Mnoge modne kuće već su predstavile svoje kolekcije u kojima prevladava upravo ova boja, a jedan od njih je i Fendi.

image
Fendi proljeće/ljeto 2021.
PROFIMEDIA

Uz cerulean plavu, Pantone je izabrao još devet boja koje će biti ključne u sljedećoj godini, a sve redom su inspirirane prirodom.

"Boje za proljeće i ljeto 2021. pružaju nam kombinaciju udobnosti i opuštenosti s iskricama energije koja potiče i podiže nam raspoloženje", rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica u Pantone institutu. Tako ćemo sljedeće pa možda već i ove godine posvuda viđati marigold žutu, boju hrđe, francuski plavu, žarko žutu, mint zelenu, žarko koraljnu, kao i nijansu ljubičaste orhideje i sorbeta od malina.

Čitajte i:

Vraćamo se klasici: Pantone je izabrao boju koja će obilježiti 2020. godinu

Jednostavnije ne može: Megapopularan skandinavski brend izbacio sasvim neočekivanu kolekciju

Ružičasta kao simbol snage i hrabrosti: Donosimo top prijedloge od poslovnih do večernjih komada!

Linker
20. travanj 2024 05:39