Top ili flop?

Louis Vuitton šokirao svijet cipelama za novu sezonu: Malo podsjećaju na nizozemske drvene klompe

Na Tjednu mode u Parizu francuska modna kuća predstavila je novu kolekciju za proljeće/ljeto 2021. u kojoj su se posebno istaknule cipele koje su nešto između štikle i papuče.

Ako pratite događanja na modnoj sceni, onda ste sigurno naišli na razne osebujne kreacije, kako odjeće, tako i obuće. Za mnoge od njih pitamo se gdje bismo to nosili i odgovor je uvijek isti – pa, možda samo po doma. No, to ne sprječava kreativce da i dalje šokiraju svijet i ljubitelje mode svojim djelima, a jedan koji se ove godine vraški potrudio jest brend Louis Vuitton.

image
Nove cipele iz kreativnog studija Louisa Vuittona možda ne izgledaju estetski privlačno, ali djeluju vrlo udobno.
FOTOGRAFIJE: LUCAS BARIOULET/AFP/PROFIMEDIA LUCAS BARIOULET/AFP/PROFIMEDIA

Na Tjednu mode u Parizu dizajner Nicolas Ghesquière, koji je u Vuittonu još od 2013., predstavio je novu kolekciju za proljeće/ljeto 2021. Sama kolekcija fokusirana je na predimenzionirane kapute, haljine i sakoe sa zanimljivim dodacima poput šljokica, natpisa i voluminoznih slojevima materijala. No, na sve to dodao je još i prilično „posebne” cipele koje nas neodoljivo podsjećaju na nizozemske drvene klompe.

Riječ je o kombinaciji klasične cipele s podebljanim đonom – u jednoj boji ili pak s prednjim dijelom, odnosno „kapicom” u drugoj boji i remenom po sredini stopala. Bez obzira što na prvu nisu toliko estetski privlačne, izgledaju nevjerojatno udobno; kao da smo uronili stopalo u neku mekanu lađicu.

image
Louis Vuitton ih predlaže nositi na široke hlače, odijela, majice s printom i slično.
FOTOGRAFIJE: PIERO BIASION/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA PIERO BIASION/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA

Dakle, ove cipele su idealne za sve one koji traže nešto između štikle i papuče te žele dobiti na visini bez odricanja udobnosti. Ghesquière ih preporučuje nositi na oversize balonere, haljine s printom, blještava odijela te velike sakoe koji mogu poslužiti i kao haljina. Naravno, nezaobilazna je i torbica koja bi trebala biti što upečatljivija – u obliku kutijice ili s dodatkom lanca.

image
Torbica sa metalnim lancem još uvijek je hit među modnim dodacima.
FOTOGRAFIJE: LUCAS BARIOULET/AFP/PROFIMEDIA LUCAS BARIOULET/AFP/PROFIMEDIA

Kad smo već kod cipela koje ostavljaju upitnike nad glavom, nemojmo zaboraviti ni na one koje predlaže slavna dizajnerska kuća Balenciaga. Kreativna direktorica Demna Gvasalia u kolekciji za proljeće/ljeto 2021. predstavila je hotelske papuče na potpeticu.

Naravno, ove su šlapice podijelile mišljenja na društvenim mrežama, no možemo zamisliti da ih furaju influencerice željne modnih izazova, baš kao i one iz kreativnog studija Louisa Vuittona.

Čitajte i:

Jesu li ovo 'najružnije ružne cipele' do sad? Balenciaga izbacila hotelske šlape s potpeticom

High tech odjeća je budućnost: Trenirka će zamijeniti većinu onoga što nosimo

Trend koji volimo: Bez obzira koliko kratka suknja bila, ova sezona neće proći bez njih i dokoljenki

Linker
18. travanj 2024 23:46