PROMO
Humanitarni cilj

Modni dvojac ELFS osmislio genijalne majice posvećene legendarnom znanstveniku: Simboli Nikole Tesle originalni su suveniri

Limitirana kolekcija dizajnera Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice može se kupiti u suvenirnici Memorijalnog centra “Nikola Tesla” Smiljan, a prihodi idu u humanitarne svrhe za obnovu kulturnih centara na Banovini.

U subotu 10. srpnja proslavljen je Teslin rođendan na svečanom obilježavanju 165. obljetnice rođenja Nikole Tesle te 15. godišnjicu otvorenja Memorijalnog centra „Nikola Tesla“ Smiljan.

Za tu priliku modni dvojac ELFS dizajnirao je limitiranu kolekciju majica sa simbolima koji su obilježili život Nikole Tesle. Crtice iz Teslinog života s kojima su ih upoznali u memorijalnom centru interpretirali su na majicama.

Tesla je svakodnevno hranio mnoštvo golubova, ali jednu bijelu golubicu među njima posebno je volio. Bila je to njegova ljubimica. Stoga se na ženskoj majici nalazi bijela golubica iscrtana oštrim geometrijskim linijama koje podsjećaju na bridove kristala kojima je Tesla bio fasciniran upravo zbog njegovih oštrih rubova.

image
From Smiljan by ELFS
PROMO

Na muškoj majici nalaze se različiti oblici Teslinih neonskih cijevi, u žutoj boji koje simboliziraju svjetlo. Neonske oblike s majice Tesla je izložio na svjetskoj izložbi u Chicagu 1893. godine kao svjetleću inovaciju te su oni prethodnici neonskih cijevi i svjetlećih reklama bez koje danas ne možemo zamisliti svijet.

Čitajte i: Sakoi, košulje, cool majice i efektne čarape dio su nove ELFS kolekcije za klasičare

"Ideja za suradnju s modnim dvojcem ELFS i ostvarenje ovog projekta nastala je u želji da se posjetiteljima Teslinog rodnog mjesta pruži mogućnost ekskluzivne memorije koja je funkcionalna, suvremena, korisna te izvrstan podsjetnik na doživljaj genijevog zavičaja. Zašto smo baš odabrali ELFS za suradnju i majicu dizajnerskog branda za memoriju? Sam Tesla bio je uvijek lijepo odjeven, pridavao je pozornost tome da mu odjeća koju nosi savršeno pristaje te da izgleda elegantno" rekli su iz Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan.

image
From Smiljan by ELFS
PROMO

Jedan od ciljeva ove suradnje je da se posjetiteljima Memorijalnog centra omogući da iz Smiljana ponesu originalan dizajnerski suvenir.

Majice možete kupiti u suvenirnici MC “Nikola Tesla” Smiljan čiji cjelokupni prihod ide u humanitarne svrhe za obnovu kulturnih centara na Banovini. U ime čovjeka koji je svojim radom doprinosio dobrobiti čovječanstva.

Linker
08. rujan 2021 21:27