Ana Kuliš
ELEGANTNA KOLEKCIJA

Naušnice domaćeg brenda idealne za proljeće: Minimalistički komadi s biserima i koraljima

Domaći brend Kraglica predstavio je kolekciju naušnica koja nas je osvojila jer su elegantim oblicima od mjedi dodani detalji u obliku riječnih bisera, koralja, školjki i poludragog kamenja.

Minimalističku kolekciju za proljeće/ljeto 2019. dizajnerica Ana Kuliš nazvala je OMNOMNOM, čime sugerira da se radi o liniji koja je toliko prirodna da je zamalo jestiva. Upravo je poštovanje prema planetu Zemlji bila inspiracija za kolekciju u kojoj je u glavnoj ulozi i dalje mjed s ručno nanesenom teksturom koja svakom komadu nakita daje neponovoljiv pečat. Iako su neki od komada predimenzionirani, nisu teški za nošenje: mjed je dvostruko lakša od zlata.

Brend već dulje vrijeme naglašava koncepte modne etike i eko friendly pristupa pa tako ideja spore i održive mode prati i estetiku editoriala za koji se pobrinula Ana, kojoj je profesionalna fotografija druga ljubav. Povratak prirodi u ovoj priči znači povratak prvotnoj jednostavnosti i upravo zato model Ingrid Sitaš ne nosi make-up, već samo kapljice vode i kokosovog ulja.

Ana Kuliš

Ana Kuliš

- Svaku od nas priroda je kreirala na jedinstven način i u tome je naša najveća snaga. Svakoj ženi koja je to osvijestila želim ponuditi komad nakita koji je baš poput nje, jedinstven i neponovljiv, nema replike! Modna etika ne isključuje estetiku, naprotiv, divno se slažu zajedno. Zaista je vrijeme da promislimo način na koji modna industrija izrađuje, koristi i odlaže proizvode. Budućnost je upravo spora moda koja podrazumijeva korištenje eko održivih materijala od kojih procesom ručne izrade i dorade nastaju prekrasni, pročišćeni i minimalistički komadi - zaključuje dizajnerica svoju riječ o kolekciji.

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Ana Kuliš

Linker
12. travanj 2024 08:07