Nikola Tadić
Fotosofia iznjedrila nove talente

Nove nade domaće modne fotografije! Manekenke strpljivo pozirale, a rezultat je izvrstan

Modna radionica koju je unutar seminara Fotosofia vodila etablirana fotografkinja i suradnica vodećeg ženskog magazina Gloria Matea Smolčić Senčar, rezultirala je sjajnim fotografskim uracima novih nada domaće modne scene.

Polaznicima 15. seminara Fotosofia posrećilo se pa događaj koji 'odgaja' nove generacije domaćih fotografa nije otkazan. Do zadnjeg časa začetnik Fotosofije, proslavljeni hrvatski fotograf Damir Hoyka, vjerovao je da će uspjeti organizirati seminar - i uspio je. Uspjela se ekipa okupiti i na omiljenom im 'modnom danu' koji daje uvid u ono što se događa na setovima modnih magazina, a polaznicima jedinstvenu priliku da blisko surađuju s modnim profesionalcima.

Njihov trud i rad sada je vidljiv svima, fotografije sa snimanja su stigle - i otkrivaju koliko talenta ovi zaljubljenici u fotografiju imaju.

Pogledajte modne fotografije kojima se mogu pohvaliti polaznici seminara Fotosofia:

Ove godine vodila ih je slavna hrvatska fotografkinja Matea Smolčić Senčar, žena koja se modnom i art fotografijom bavi dugi niz godina.

Odskočna daska za velike talente

Fotosofia je tijekom godina iznjedrila imena poput Franje Matkovića i Jelene Balić - ljudi koji su danas u samom vrhu hrvatske modne fotografije, pa ne sumnjamo da će i 15. Fotosofia rezultirati novim i važnim imenima naše scene. U svakom slučaju, Fotosofia je polaznicima iznimno važna odskočna daska, a oni su toga itekako svjesni.

"Fashion day je mojim polaznicima uvijek omiljen jer rijetki imaju iskustvo snimanja modne fotografije s profesionalnim timom. Nadam se da je i u ovoj generaciji netko čiji talent tek treba otkriti i potaknuti ga da se razvije", rekao je Hoyka na snimanju modnih editorijala čiji su rezultati sada objavljeni.

Čitajte i:

Žena koja razotkriva (i slavna) lica: 'Nekad snimanje traje i do četiri ujutro, jednom sam se i srušila'

Vrh hrvatske modne fotografije iznikao i iz seminara Fotosofia: mlade nade naprosto oduševile

Fotosofia donosi svjetlo optimizma! Hoyka priprema poseban program za važnu obljetnicu

Linker
20. travanj 2024 04:38