LFI/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia
Tradicija na nov način

Omiljena torbica princeze Diane dobila je novo ruho: U moru jednoličnosti ističu se prava mala umjetnička djela

Osim po svojem šarmu i plemenitom srcu, princeza Diana ostala je upamćena i kao dama s besprijekornim stilom. Jedan od njezinih omiljenih modnih dodataka, Lady Dior torbica, dobila je ime upravo po njoj, a ova prestižna modna kuća očuvala joj je kultni status kroz interpretacije raznih svjetskih umjetnika. Posljednja izložba oduševila je varijantama torbice s mnoštvom uzoraka, detalja i printeva koje privlače pažnju u moru jednoličnosti.

Kao što je Jackie Kennedy obožavala kultnu Gucci hobo torbu, Grace Kelly je stalno nosila torbu brenda Hermes koja je kasnije po njoj dobila i ime, tako je i princeza Diana imala svoju "miljenicu". Sredinom devedesetih u javnosti je mnogo puta viđena s takozvanom Dior "Chouchou" torbom koju je dobila na poklon od tadašnje francuske prve dame Bernadette Chirac.

PRINCESS DIANA IN LIVERPOOL, BRITAIN - 1995

PRINCESS DIANA  ARRIVING TO OPEN THE LIVERPOOL WOMENS HOSPITAL
PRINCESS DIANA IN LIVERPOOL, BRITAIN - 1995

BRITISH ORANGE SUIT, Image: 221342063, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

PRINCESS DIANA IN ARGENTINA - 1995

PRINCESS DIANA
PRINCESS DIANA IN ARGENTINA - 1995

BRITISH, Image: 221342068, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Times Newspapers Lt / Shutterstock Editorial / Profimedia
Times Newspapers Lt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kožnu torbu s ručkama, proštepanu "cannage" uzorkom dizajnirao je Gianfranco Ferré, prethodnik Johna Galliana, koji je u Dioru bio od 1989. do 1996. godine. Kako je torba najčešće viđena u Dianinim rukama, prozvana je "Lady Dior", što joj je kasnije postalo i službeno ime. Ovaj model Diorove torbice Galliano je redovito redizajnirao, baš kao i Raf Simons, a sada je doživio priličnu ekstravagantnu, svježu i artističku transformaciju.

Dior Instagram

Kako bi kultnoj torbi dala dodatnu važnost i popularnost, modna kuća Dior osmislila je suradnju s umjetnicima koji su kreirali svoje verzije Lady Dior torbice, koliko god nenosive bile. Četvrto izdanje izložbe okupilo je umjetnike iz cijelog svijeta kojima je torba poslužila kao platno na kojem su mogli izraziti svu svoju kreativnost.

Maria Nepomuceno, Raqib Shaw, Rina Banerjee, Eduardo Terrazas, Kohei Nawa, Athi-Patra Ruga, Jia Lee, Mickalene Thomas, Wang Guangle, Marguerite Humeau i Joana Vasconcelos ukrasili su torbe perlicama, metalnim detaljima, cvijećem ili ih "isprintali" putem 3D printera. Svaka od torbica unikatno je umjetničko djelo koje će nesumnjivo privlačiti pažnju u moru jednoličnosti, a mogu se nabaviti na službenom Dior web shopu.

Dior Instagram

Dior Instagram

Dior Instagram

Dior Instagram

Dior Instagram

Dior Instagram

Dior Instagram

DIor Instagram

Linker
19. travanj 2024 12:21