Profimedia, SIPA USA
U 74. GODINI ŽIVOTA

Ona je najstarija žena koja je ikad krasila naslovnicu modne biblije

Otkako je u sedamdesetima prošlog stoljeća postala jedno od najpoznatijih imena u manekenskom svijetu, Lauren Hutton krasila je rekordnih 40 naslovnica modne biblije, a sada je tom popisu dodala još jednu i postala najstarija zvijezda Voguea.

U 74. godini života, Lauren Hutton dobila je priliku biti zvijezda čak tri naslovnice novog broja talijanskog izdanja magazina Vogue koji je prvi put posvećen ženama starijim od 60 godina. Ovime je novi urednik Emanuele Farneti dao do znanja da planira nastaviti koracima preminule urednice Voguea France Sozzani.

Hutton je još u sedamdesetima započela revoluciju u modnoj industriji jer je bila prva manekenka koja je tražila ugovor i samim time i bolje plaće za žene. U fokus javnosti vratila se lani kada je Tjednu mode u Milanu modnom pistom prošetala s američkom manekenkom Gigi Hadid, a nedavno je snimila i editorial u donjem rublju za brend Calvin Klein.

Američka manekenka Lauren Hutton još je jednom postala zvijezda naslovnice i službeno nadmašila pjevačicu Tinu Turner koja je krasila njemačko izdanje Vogue s 73 godine i četiri mjeseca – Lauren je starija sedam mjeseci.

- Ovo je naslovnica koja može promijeniti društvo jer pokazuje ženu koja je atraktivna, koja se smije i koja je, prvi put dosad, žena mojih godina – izjavila je Lauren koju je za tri naslovnice snimio fotograf Steven Klein. Snimanje je odradila u grudnjaku jer je on želio poručiti društvu "da možeš biti seksi i sa 70".

Osim Lauren, u izdanju su i talijanski model Benedetta Barzini (74), legendarna manekenka Iman (62) te umjetnice poput Marine Abramović (70) i Lynde Benglis (75).

Linker
25. travanj 2024 16:11