Prekid suradnje

Ostaju bez Voguea, GQ-a i Vanity Faira: Globalna medijska kuća povlači se iz Rusije

Nakon napada na Ukrajinu, tvrtka Condé Nast odlučila je zatvoriti svoje podružnice u agresorskoj zemlji, i to kako bi stala na kraj cenzuriranju te zajamčila sigurnost svim svojim zaposlenicima.

Globalna medijska tvrtka Condé Nast odlučila je zaustaviti objavljivanje svojih sadržaja u Rusiji, i to zbog zabrinutosti oko cenzuriranja u toj zemlji. Riječ je o korporaciji koja uključuje magazine Vogue, Vanity Fair i GQ, a koje stanovnici Rusije više neće moći čitati na svome jeziku.

Izvršni direktor Roger Lynch, izjavio je u dopisu poslanom globalnom osoblju Condé Nasta da su zakoni o cenzuri, nedavno doneseni od strane ruske vlade, onemogućili poslovanje tvrtke na tom tržištu.

"S obzirom na okolnosti, odlučili smo obustaviti sve naše izdavačke suradnje s Condé Nastom Russia u ovom trenutku", poručili su iz tvrtke.

Dodao je i kako je u ovom trenutku iznimno važno stvarati sadržaj bez rizika za zaposlenike diljem svijeta. Inače, 1998. godine Condé Nast je svoje poslovanje proširio na Rusiju, a tamo su izdavali čak sedam različitih časopisa, uključujući Vogue, GQ i Architectural Digest. Iz tvrtke su potvrdili da broj njihovih čitatelja u Rusiji premašuje čak 21 milijun, a čini se kako će se stanovništvo zbog ruskog napada na Ukrajinu morati odreći ovog sadržaja.

Čitajte i: Modna industrija digla se na noge: Evo kako luksuzni brendovi pomažu žrtvama rata u Ukrajini

Condé Nast od 2013. godine objavljuje i u Ukrajini, a tamošnji je Vogue pokazao intenzivnu inicijativu pozivajući modne brendove da stanu uz ugroženu zemlju. Početkom ožujka, iz časopisa su pozvali na modno zatvaranje u Rusiji, potičući sve međunarodne modne konglomerate i tvrtke da odmah prekinu svaku suradnju na tržištu agresora. Također su pozvali svjetsku modnu industriju da ne šuti tijekom ovih mračnih vremena.

U međuvremenu, ruski je Vogue onemogućio komentare na Instagramu i zaustavio s objavljivanjem ​​sadržaja.

Njihove posljednje objave, prije one o tome da prestaju s radom, bile su s pariškog Tjedna mode. No, objavili su i nekoliko slika golubova Pabla Picassa, tiho pozivajući na mir i iskazujući solidarnost s narodom Ukrajine otkako je izbio rat.

Nekoliko velikih luksuznih i modnih tvrtki, uključujući Louis Vuitton, Hermès, Kering, Burberry, Pandoru i Chanel, zaustavile su trgovanje u Rusiji.

Čitajte i: Najpoznatije Ukrajinke Jovovich i Kunis zgrožene užasom u svojoj zemlji: ‘Obični ljudi plaćaju danak krvlju i suzama‘

Linker
24. travanj 2024 10:29