Dobro je znati

‘Počistili‘ ste ormar, a ne znate što s viškom odjeće? Možete je prodati na ovih pet online servisa

Umjesto da gomilate stvari koje vam uopće više ne služe, (pro)dajte ih nekome tko će ih osvježiti i nositi na nov način.

Proljeće se približava, a prijelazno razdoblje idealno je za čišćenje ormara i razvrstavanje odjeće, obuće, nakita i ostalih dodataka koje više ne nosite ili vam se ne sviđaju. Neke od njih možete pokloniti u dobrotvorne svrhe, dati mami, sestri, prijateljicama ili odnijeti u obližnju trgovinu na reciklažu, ali što ako se bez obzira na sve pokušaje nikako ne možete riješiti viška robe?

Iako su second hand trgovine popularnije nego ikad, većina njih ne prima rabljenu odjeću, već je samo prodaje. Ipak, živimo u digitalnom dobu te nam je na internetu dostupno sve pa i online second hand dućani na kojima ne samo da možete kupiti rabljeno, već i prodati.

No, za ovo ipak morate uložiti malo truda, a to znači fotografirati odjeću na najbolji mogući način, tako da imate više šanse za prodaju.

image

Dobra fotografija komada koje prodajete, na pravoj adresi - dobitna su kombinacija

UNSPLASH

A gdje je prodati? Popis online servisa donosimo u nastavku.


Moje Krpice

Najpoznatija online trgovina rabljene odjeće, obuće, torbi i ostalih modnih dodataka, pa i kozmetike, u Hrvatskoj i regiji - postoji već više od 10 godina, a popularnost joj i dalje raste. Zapravo je riječ o zajednici gdje možete prodati, kupiti ili mijenjati stvari, a korisnici Mojih Krpica redovito izmjenjuju svoja šoping iskustva.


Vestiaire Collective

Vestiaire Collective osnovan je još 2009. godine, lokacija mu je u Parizu, a dostupan je u cijelom svijetu. Ovo je najbolji servis, ujedno i aplikacija, za kupnju i prodaju rabljene dizajnerske odjeće jer se na njemu može naći pravo malo blago luksuznih krpica i dodataka po povoljnijim cijenama nego u dućanima, a broji oko 7,5 milijuna članova.

image

Zapitajte se, trebate li doista po pet crnih, bijelih ili sivih istih komada odjeće u ormaru

UNSPLASH


Depop

Britanska second hand trgovina, dostupna korisnicima iz čitavog svijeta, osnovan je 2010. godine i najpopularnija među ljubiteljima Instagrama. Depop se reklamira kao dobro mjesto za kupnju i prodaju jedinstvenih, često vintage komada.


Rebelle

Rebelle sa sjedištem u Njemačkoj specijaliziran je za rabljene dizajnerske artikle za europsko tržište. Nude dva modela prodavača: aranžman u stilu tržnice u kojem se prodavač brine o fotografijama, opisu proizvoda i pojedinostima, a Rebelle pokriva dostavu, kao i druga opcija, koja uključuje nešto veću naknadu, ali i izradu popisa proizvoda, kao i fotografije visoke kvalitete.

image

Koliko god vam teško pada, organizacija ormara i rješavanje nepotrebnih stvari će vas usrećiti

UNSPLASH

Čitajte i: Jeans je univerzalni začin svake kombinacije: Vrijeme je da iz ormara izvučete vječni klasik!

Ebay

Ima li išta lakše nego prodati nešto preko najvećeg svjetskog servisa za kupnju i prodaju rabljenih, ali i novih stvari - od odjeće, obuće, kozmetike, tehnike, knjiga... Osim što korisnicima možete odmah nešto prodati, dostupne su i aukcije koje traju nekoliko dana i na kojima se korisnici natječu tko će ponuditi veću cijenu za neki predmet.


Ako vam niti jedna od ovih opcija ne odgovara, uvijek možete pokušati prodati stvari koje više ne trebate putem Facebook Marketplacea ili pak servisa Njuškalo. Zapamtite samo da nije dobro ni zdravo gomilati stvari jer vas nered može početi gušiti i utjecati na vaše fizičko i psihičko zdravlje!

Linker
05. ožujak 2024 17:27