Getty Images
Proljeće/ljeto 2018.

Rockerice protiv romantičarki: Nove kolekcije s Tjedna mode u New Yorku

Miljenici publike, ali i poznatih dama, Alexander Wang, Jason Wu i Prabal Gurung, na njujorškom su Tjednu mode pokazali svoje verzije haljine i off-the-shoulder košulja za sezonu proljeće/ljeto 2018.

Alexander Wang

Alexander Wang New York Fashion Week Spring Summer 2018 NY September 2017, Image: 348978125, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView
Profimedia, FirstView

#Wangfest nije bila obična revija – dizajner je manekenke party busom doveo usred Manhattana gdje su se, umjesto po pisti, prošetale ulicom. Među njima su bile Kendall Jenner, Joan Smalls i Bella Hadid, a dizajnerova kolekcija djelovala je pristupačno i odvažno. Preko kožnatih tajici, nosile su se odrezane kratke hlačice, a traper komadi bili su sve samo ne obični – nogavice skinny traperica bile su ukrašene srebrnim detaljima, dok su one boyfriend kroja bile uništene i padale nisko na bokovima. Kao i većina kreatora, pokazao je i svoju verziju off-the-shoulder košulja – ispod ležernih komada nose se svilene majice na bretele ili sportski grudnjaci. Najbolji komadi kolekcije Alexander Wanga bile su jakne, sakoi i košulje koje su manekenke isfurale kao suknje ili haljine.

Jason Wu

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 08:  A model walks the runway at the Jason Wu SS 2018 Collection at Fulton Market during New York Fashion Week on September 8, 2017 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images)
Getty Images

"Bit će puno jednostavnije od onog što ste vidjeli od mene. Postaje malo ležernije." prije predstavljanja kolekcije otkrio je dizajner Jason Wu. I doista, opuštene siluete i prorezi na prugastim pamučnim haljinama koji otkrivaju struk, nismo navikli vidjeti na revijama dizajnera koji je bio zadužen za odijevanje prve dame Sjedinjenih Američkih država Michelle Obame. Za kreiranje modela za modernu poslovnu ženu - koja sa sastanka može nastaviti u večernji izlazak te biti prikladno odjevena za obje prigode - koristio je džersej. Sakoi koji su lišeni strogog izgleda, peplum puloveri i suknje od džerseja koje prate liniju tijela, samo su neki od hit komada u kojima su prošetale manekenke. Jednostavne, a efektne kreacije nosila je i hrvatska manekenka Faretta.

Prabal Gurung

New York, USA - 9/10/2017 - Prabal Gurung Runway During New York Fashion Week

-PICTURED: Model
-, Image: 348986081, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images

Multifunkcionalne haljine i topovi s gumbićima, koji se mogu nositi potpuno zatvoreni, ili poput manekenki na reviji, tako da otkrivaju struk ili bokove - postali su prepoznatljiv komad u svim kolekcijama dizajnera Prabala Gurunga. Ove sezone, svoju je ženu, kreator zamislio u pletenim rebrastim haljinama, dugačkim puloverima te asimetričnim haljinama u kombinacijama uzoraka - zajedno se nose cvjetni i karirani. Zaigrao se i s bojama – ružičaste svilene bluze nose se na crvene kožnate hlače. Osim komada od kože i zanimljivog pletiva predstavio je i svilene haljine nalik spavaćicama.

Linker
19. travanj 2024 09:09