40 godina karijere

Spektakularna revija omiljene dizajnerice: Ana Gruica i Iris Rajčić predvodile slavlje Matije Vuice

Četrdeset godina stvaralaštva prošlo je u hipu. Manekenke Ana Gruica i Iris Rajčić predvodile su spektakularnu reviju dizajnerice koja slavi 40 godina velike karijere.

Iris Rajčić i Ana Gruica manekenke su s kojima je dizajnerica Matija Vuica blisko vezana dugogodišnjom suradnjom, stoga ne čudi što su upravo one predvodile njezinu spektakularnu reviju u Trogiru. Proslavila je Matija Vuica njome 40 godina velike i uspješne karijere, novu kolekciju nazvala je "Bezvremenska Minerva", dokazavši još jednom zašto je dugi niz godina miljenica hrvatskog svijeta modnog dizajna. Osim brojnih domaćih i poznatih dama, Matijine haljine možemo često vidjeti i na svjetskim crvenim tepisima.

image
JOSKO PONOS/CROPIX
image
JOSKO PONOS/CROPIX

Čitajte i: Matija Vuica kakvu rijetko viđamo: Vintage komad majstorski je spojila s genijalnim cipelama

Čitajte i: Matija Vuica ima fantastičan stav: ‘Šezdesete su nove tridesete, ako treba sama ću ih slaviti‘

Revija se održala u sklopu jedinstvenog kulturnog festivala Opera Selecta, a pratila su je brojna poznata lica te slučajni prolaznici koje je svijet ljepote i glamura oduševio, piše Jutarnji list.

image
JOSKO PONOS/CROPIX
image
JOSKO PONOS/CROPIX

Vuica je najavila da je ovo tek uvertira u godinu slavlja tijekom koje će proslaviti dugu i uspješnu karijeru. A nju je počela 1981., kada je na Badnjak održala svoju prvu reviju, i to u sklopu koncerta njezine tadašnje grupe Trotakt projekt. Strpljivo je gradila karijeru, snalazila se za materijale i u nedostatku adekvatnijih uvjeta za rad - pokazala svu svoju kreativnost. I danas je stvaralačka energija Matije Vuice u punom zamahu.

image
JOSKO PONOS/CROPIX
Linker
17. travanj 2024 21:44