200 godina

Stiže dokumentarac o modnom vizionaru Louisu Vuittonu: Od djetinjstva kad je bio siroče do nevjerojatnog uspona

Dokumentarac će se od prosinca emitirati na Explore kanalu Apple TV-a, a on je tek dio ‘poslastice‘ koju brend priprema ove jeseni kako bi proslavio 200. rođendan svojeg osnivača!

Nakon najavljenog filma "House of Gucci" gdje glavne uloge igraju pjevačica i glumica Lady Gaga i glumac Jared Leto te nakon najava bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame te mega popularne pjevačice Billie Eilish o snimanju dokumentarnog filma o njihovom životu, čini se kako će ostatak ove godine, ali i iduće, biti posvećen upravo ovom filmskom žanru gdje se slavi lik i djelo zvijezda današnjice, kao i onih rođenih nekoliko stoljeća ranije.

Najava o tome da će uskoro izaći i dokumentarac o čovjeku koji je promijenio modni svijet oduševila je sve, a evo ukratko o čemu će biti riječ u filmu koji će dati omaž velikom Louisu Vuittonu povodom njegovog 200-og rođendana.

image
Trgovina Louis Vuitton u Londonu.
CHRISPICTURES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Trendseterice Izabel i Severina ovo ljeto ne skidaju se iz istih ‘must have‘ natikača

Nakon što je promijenio lice luksuzne mode i popularizirao Pariz kao modnu prijestolnicu, brend je najavio kako će proslavu njegova rođendana obilježiti i s romanom koji će sadržavati povijesne činjenice o brendu, zatim triptih s njegovim likom, specijalnim šampanjcem te videoigrom na web stranici Louis Vuittona koja također otkriva detalje o vizionaru, šećer na kraju ipak će biti dokumentarni film "Looking for Louis".

image
Popuarni kofer
MALCOLM PARK/AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

Bavit će se njegovim hermetičnim djetinjstvom, odnosno razdobljem kada je bio siroče u istočnoj Francuskoj do putovanja u francusku prijestolnicu i nevjerojatnog uspona u pariškim elitnim krugovima zahvaljujući njegovom dizajnu i proizvodnji i danas kultnih kofera, koje je radio i za caricu Eugenie. Dokumentarac će se od prosinca emitirati na Explore kanalu Apple TV-a.

Čitajte i: Lady Gaga oduševila, Jared fascinantan: Izašao je najavni video za ‘House of Gucci‘ i najavljuje pravi spektakl

"Louis je bio vizionar, mnogo više od prozvođača i dizajnera. Bavio se i distribucijom, klijentima, globalizacijom, internacionalizacijom, inovacijama, te prenošenjem kompanije na sljedeće generacije. Unutar kompanije postoji jak osećaj dužnosti da se ta tradicija nastavi‘‘, rekao je Michael Burke, CEO brenda Louis Vuitton.

Linker
23. travanj 2024 08:12