Loš izbor?

Tek je ušla u Bijelu kuću, već je na meti kritika: Kamali Harris jako zamjeraju što nosi ovaj brend

Nova potpredsjednica SAD-a zaradila je prve negativne komentare na odabir odjeće. Iako mnogi ne misle da je namjerno isfurala komade luksuznog brenda poznatog po rasno uvredljivim kampanjama, njezin potez ocjenjuju vrlo nemarnim i kontradiktornim.

Stil nove potpredsjednice SAD-a Kamale Harris mogao bi se opisati kao jednostavan, elegantan i nerijetko odaje snagu i hrabrost ove političarke. Kamala najviše voli nositi obične hlače od odijela na crtu ili traperice u kombinaciji s jednostavnim majicama i sakoima.

Čitajte i: Kraj jedne (i modne) ere: Nakon luksuza i raskoši Melanije Trump, Jill Biden uvodi nova pravila

Iako baš kao i prva dama Jill Biden podržava domaće, američke dizajnere, ne krije da voli i one europske poput talijanskog luksuznog brenda Dolce & Gabbana. Tako je za nekoliko prilika odabrala upravo D&G, a za sastanak s američkom tajnicom riznice Janet Yellen nosila je njihovo sivo odijelo i crni pulover zbog čega je pokupila mnoge negativne kritike.

image
Kamala Harris na sastanku s američkom tajnicom riznice Janet Yellen u D&G odijelu.
SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Naime, Dolce & Gabbana već je nekoliko puta optužen da su njihove kampanje rasno uvredljive, no čini se da Kamala Harris o tome nije previše vodila računa. Zadnja kontroverza vezana uz to luksuzno modno ime dogodila se 2019. kada su zbog uvredljive reklame njihovi proizvodi povučeni s glavnih kineskih online trgovina.

Video u kojem se Kineskinja trudi štapićima jesti pizzu i tjesteninu prema mnogima je "uvrijedila cijelu Kinu".

Vittoria Vignone, koja vodi Instagram profil "Kamala‘s closet" posvećen Kamalinom stilu, na ovoj društvenoj mreži osvrnula se na modni izbor potpredsjednice, pitajući se je li on bio previd od strane njezina tima.

"Moguće je, ali je također nevjerojatno nemarno. Mogli bi i trebali bi biti bolji, pogotovo nakon trijumfa prošlog tjedna. Ovo se dogodilo vrlo brzo nakon nakon inauguracije na kojoj je promovirala manje poznate američke dizajnere. Užasno, bez obzira kako na to gledate", napisala je Vignone, a komentatori na Instagramu podržali su njezino mišljenje.

Čitajte i: Nije im dovoljno profesionalna: Vogue će objaviti novu naslovnicu s Kamalom Harris

image
Kamala Harris nosila je na inauguraciji ljubičastu kombinaciju mladog Afroamerikanca Christophera Johna Rogersa.
ANDREW HARNIK/UPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Netko ozbiljno mora reći svom timu u D&G o njihovim problematičnim odnosima prema rasama", napisala je jedna korisnica, a druga dodala: "Zapanjena sam što Kamala nosi baš njih."

Nadalje, Vignone je istaknula da nije dobro za Kamalinu reputaciju da nosi toliko skupih brendova tijekom prvog tjedna na novoj poziciji.

"Također mislim da ne bi trebala nositi neameričke dizajnere, pogotovo kad postoji toliko mnogo američkih brendova između kojih može birati. Ona i njezin tim bi više trebali brinuti kakav dojam ostavlja i kakav utjecaj imaju njezini izbori", kaže Vignone te napominje da bi Kamala mogla pomoći uzdići i ne tako popularne, ali kvalitetne američke modne brendove.

Kamala Harris je prva žena, prva Afroamerikanka i prva osoba azijskog podrijetla koja obnaša ulogu potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država te je logično očekivati da će se svaki njezin postupak, riječ i modni odabir gledati kroz povećalo. Ni Dolce&Gabbana ni tim Kamale Harris nisu još komentirali navedene optužbe.

Linker
19. travanj 2024 02:06