Napokon nešto novo

Tjedan mode u Milanu: Benetton zna kako predstaviti nove komade odjeće

Za vrijeme Tjedna mode u Milanu, u muzeju dizajna Triennale moći će se pogledati zanimljiva priča o bojama pod nazivom 'I See Colors Everywhere' u sklopu koje će talijanski brend predstaviti komade iz kolekcije za nadolazeću sezonu.

Umjesto da svoju novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2018. prikažu revijom, kreativci iz talijanskog modnog brenda Benetton odlučili su organizirati veliku izložbu s preko 50 radova u milanskom muzeju dizajna Triennale. Pa će se tako posjetitelji izložbe "I See Colors Everywhere" moću upustiti u zanimljivu priču o bojama, koju između ostalog pričaju i tkanine iz nove kolekcije modne marke. U sklopu izložbe mogu se pogledati radovi brojnih svjetskih umjetnika, ali i radovi dizajnera iz umjetničkog i istraživačkog centra modnog brenda "Fabrica" osnovanog prije više od 20 godina.

Prepoznatljiva kampanje talijanskog brenda uvijek su prepune boje, a odlikuje ih i rasna raznolikost, a ovom se izložbom slavi naslijeđe brenda. Dizajneri iz centra Fabrica, predvođeni Samom Baronom, podijelili su izložbu u 8 dijelova od kojih svaki predstavlja jednu boju čija se priča može istražiti kroz videe, postere, glazbu, fotografije, ilustracije, predmete i interaktivne instalacije. Osim toga, u šetnji muzejem može se naići i na manekene i manekenke koje hodaju u komadima iz kolekcije za proljeće/ljeto modne marke Benetton.

Linker
23. travanj 2024 21:06