Tjedan mode u Milanu
 IMAXtree
Najpoželjnije modne kuće

Top 10 najtraženijih modnih brendova u 2017. za kojima ne prestaje pomama

Online trgovina Lyst i portal za modne vijesti Business of Fashion objavili su konačan popis najpoželjniji brendova prošle godine.

Nakon analize podataka više od 70 milijuna korisnika, online trgovina Lyst i portal za modne vijesti Business of Fashion otkrili su koji brend je lani najviše zanimao ljubiteljice mode, ali i popis hit komada koje su svi željeli. Pravi trijumf doživjela je talijanska modna kuća Gucci: ona je na samom vrhu popisa najpoželjnijih brendova, a kroz cijelu godinu uvijek je bila u top tri. Samo prošle godine su uspjeli privući čak osam milijuna novih pratitelja na Instagramu, a među top komadima 2017. godine našla su se četiri njihova proizvoda. Da je Gucci dominantan među luksuznim modnim brendovima dale su naslutiti i poznate Hrvatice koje su u svoju garderobu uključile neki od njihovih komada - najčešće remen s logom ili, pak, torbicu.

IMAXtree
Tjedan mode u Milanu - Gucci

IMAXtree
Tjedan mode u Milanu - Gucci

Ipak, niti francuska kuća Balenciaga ne zaostaje mnogo: pod vodstvom kreativnog direktora Demne Gvasalije popularnost brenda strelovito raste, ali lani ipak nisu imali dovoljno poklonika da nadjačaju Gucci. Oba brenda su u vlasništvu francuskog modnog giganta Keringa, a za veliki uspjeh svi smatraju zaslužnima kreativne direktore: Alessandra Michelea koji je na čelu Guccija te Demna Gvasalia koji vodi brend Balenciaga. I jedan i drugi su prihvatili strategiju jakog i jasnog dizajnerskog jezika koji se razvija iz sezone u sezonu, umjesto da svaki put počinju ni od čega. Time kupci znaju što mogu očekivati, ali istovremeno im ubacuju neke novitete kako bi i dalje ostali zainteresirani.

IMAXtree
Revija Balenciaga

U top deset najpoželjnijih brendova prošle godine našli su se i Vetements, Valentino, Off-White, Givenchy, Moncler, Stone Island, Balmain te Yeezy.

Mnogi očekuju kako će se dominacija talijanske kuće Gucci nastaviti i ove godine, iako će konkurencija biti veća – osobito s novim poglavljima u koja kreću Hedi Slimane i Kim Jones.

Linker
20. travanj 2024 12:53