Profimedia
Točka na točku

Eksplozija točkica na neodoljivim komadima iz proljetnih kolekcija

Ako ste oduvijek gajili ljubav prema ženstvenom uzorku s točkicama, nadolazeće ćete sezone moći upotpuniti garderobu odličnim modnim komadima i neodoljivim dodacima!

Kažu da se ljubav žena prema odjeći s točkicama rodila davne 1926. godine kada se Miss Amerike fotografirala u točkastom kupaćem kostimu koji je izgledao nevjerojatno ženstveno.

Dvije godine nakon toga, Disney je predstavio lik Minnie Mouse, koja je nosila crvenu haljinu s točkama po kojoj je poznata i danas.

A post shared by Renee Roosdorp (@rnay_clothing) on

Krajem četrdesetih i početkom pedesetih, zahvaljujući 'new look' viziji Christiana Diora, točkice su zaplesale i na ženstvenim haljinama širokih suknji i istaknuta struka, a nisu ih se mogli zasititi ni dizajneri u šezdesetima i sedamdesetima koji su ih pretvorili u psihodelično velike, apstraktne oblike.

'Zgodna žena' Julia Roberts osamdesetih je u istoimenom filmu zadivila žene profinjenom smeđom haljinom s bijelim točkama, a devedesetih je Gwen Stefani za prvi spot grupe 'No doubt' odabrala sitne točkice na tamnoplavoj podlozi.

Der schwerreiche Spekulant Edward (RICHARD GERE) engagiert das hübsche Call-Girl Vivian (JULIA ROBERTS) für eine Woche als Zeitvertreib. Es soll eine reine Geschäftsbeziehung sein. Doch Edward entdeckt zum ersten Mal seine Gefühle., Image: 136826705, License: Rights-managed, Restrictions: (Pretty Woman), Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives

Svako razdoblje na svoj je način interpretiralo uzorak koji nikad ne izlazi iz mode, a sudeći prema prvim proljetnim modelima koji su dolepršali u dućane s odjećom, u točkice ćemo se zaljubiti i nadolazeće sezone.

Heidi Klum is seen wearing a polka dot dress at Minnie Mouse's ceremony on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles, California
<P>
Pictured: Heidi Klum
<B>Ref: SPL1649684  220118  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News

Proljetna romansa s točkama nastavlja se na prošlogodišnji hit haljina na preklop obogaćenih volanima, koje su svako malo iskakale s Instagram profila modnih blogerica.

Hlače, cipele, plisirane suknje, minice, traper jakne...ako volite ovaj damski dezen, shopping će vam nadolazećih mjeseci biti prava milina.

Crno-bijeli kombinezon, Bershka

Bershka

Točkasta haljina, Zara

Zara

Suknja s točkama, Pull&Bear

Pull&Bear

Haljina s točkicama, ASOS

ASOS

Traper jakna s točkama, ASOS

ASOS

Točkaste hlače, Zara

Zara

Plava točkasta minica, ASOS

ASOS

Cipele, Tabitha Simmons

Tabitha Simmons, Mytheresa

Točkasti kombinezon, River Island

River Island

Linker
16. travanj 2024 09:10