POVRATAK DEVEDESETIH

Ili ih volite ili ih mrzite: Najudobniji trend za proljeće će podijeliti mišljenja

Osamdesete godine prošlog stoljeća uvukle su se u suvremenu modu i kroje neke od trenutno najpopularnijih trendova. Naglašena ramena, jarke boje, no i sportski look neki su od trendova za 2019. godinu koje ćemo viđati posvuda.

Sportski look predvode biciklističke hlačice koje su jedan od trendova koji ćete viđati još češće. Još prošle sezone je potraga za ovim hlačicama drastično porasla, osobito nakon što su ih počele nositi sestre Kardashian koje su poput hodajućih reklama nosile komade iz Yeezy kolekcije Kanyea Westa. No prva zbog koje su se ove hlačice gledale kao modni komad je princeza Diana koja ih je svojevremeno nosila na široki džemper i tenisice. U svojim kolekcijama za proljeće/ljeto 2019. godine pokazali su ih modni brendovi poput Prade, Roberta Cavallija i Fendija još jesenas.

Diana leaving the Chelsea Harbour Club after a fitness workout.   (Photo by Neil Munns - PA Images/PA Images via Getty Images)
PA Images via Getty Images

Popularne 'bicke' nekada smo nosili samo na sat tjelesnog, no sada se nose u prije nezamislivim kombinacijama koje smo vidjeli ne samo na modnim pistama već i u kombinacijama ulične mode. Uz sako i salonku ili nešto nižu kitten petu nose za poslovni look, osobito ako je riječ o kariranom sakou, a uz robusne tenisice i bajkerske čizme, lepršave haljine ili mini košulje-haljine tvore ležerniji sportski stil. Mogućnosti su neograničene, a svaka na svoj način ima trendi i moderni prizvuk koji vole influencerice. Kako nam se bliže topliji dani, biciklističke hlačice kod mnogih će zamijeniti haljine ili suknje te se nametnuti kao nešto udobnija alternativa za svakodnevni ili poslovni stajling.

BGUK_1496047 - ** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY ** MILAN, ITALY  - Model Bella Hadid seen at her hotel in Milan during Milan fashion week.

Pictured: Bella Hadid

BACKGRID UK 23 FEBRUARY 2019, Image: 415476215, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK
Bella Hadid

Uz obične crne, modne kuće su prepoznale ovaj trendi komad i predstavile ga u različitim izdanjima - od ukrasnih zakovica do različitih boja i uzoraka poput onog životinjskog. Nisu samo biciklističke hlačice sportski komad kojem se najavljuje popularnost, tu su i tajice te sportski topići koji dolaze u otkačenim tonovima i uzorcima, a iz teretane će se preseliti u modne kombinacije trendseterica koje ih nose u street style kombinacijama. Nakon nekih neudobnih trendova koji su vladali scenom, udobnost se sada stavlja na prvo mjesto, no pritom se ne zanemaruje stylish izgled već se sportski komadi nose na potpuno drugačiji trendi način.

Linker
19. travanj 2024 08:28