Getty Images
volimo i mi njih!

Iz novih kolekcija: Top 20 modela haljina koje vole žensku figuru

Sa svakom novom sezonom smo u porazi za nekim odjevnim predmetima koji će se u garderobi zadržati duže od jedne sezone. Kada su u pitanju haljine, uz malu crnu, ističe se haljina na preklop, odnosno wrap model koji je neizostavan dio ljetnog stajlinga.

Haljine na preklop preplavile su ponudu modnih brendova, onih s dizajnerskim i high street potpisom. Wrap haljine postale su tako pravi modni klasik koji pristaje svakome i laska ženskoj figuri. Prorez koji suptilno otkriva nogu i V dekolte njihove su karakteristike koje zrače ženstvenošću.

Za njih je zaslužna belgijska dizajnerica Diane von Fürstenberg koja je prvi model kreirala u 1970-im godina kada nije niti znala koliki će utjecaj svojim modelom ostaviti na modni svijet. Kako je i sama kazala jednom prilikom, napravila ju je sasvim slučajno.

"Imam poseban odnos s haljinom na preklop jer je prava istina da se sve dogodilo slučajno. Najprije sam, inspirirana balerinama, dizajnirala mali top na preklop s odgovarajućom suknjom, što se na kraju pretvorilo u haljinu". Prvu kolekciju predstavila je s tek 22 godine te se tada razgrabila s polica. Slične modele ponovno je kreirala 1997. godine, a unazad nekoliko godina ponovno su se našle u centru pažnje.

Iako se uklapaju i u zimsku i jesensku garderobu, najviše ih volimo nositi upravo u ljetnim danima. Tada se haljine na preklop nameću kao prvi izbor za različite prigode, a u ponudi trgovina dostupne su one koje će pristajati u ležernim kombinacijama, one za odlazak na posao ili elegantni modeli za svečanosti.

SYDNEY, AUSTRALIA - MAY 14: Elyse Knowles at Mercedes-Benz Fashion Week Resort 20 Collections on May 14, 2019 in Sydney, Australia. (Photo by Mackenzie Sweetnam/Getty Images)
Getty Images

Klasična silueta u kombinaciji s trendi printom recept je za lepršavi šik look koji možete nositi bilo kada. U kombinaciji s tenisicama, espadrilama na punu petu ili sandalama, lako ih je uklopiti u svaki stil. Modni brendovi pobrinuli su se da ovim modelima udahnu svježi izgled uz raznolikost boja i uzorka od kojih će svatko pronaći nešto za sebe. Od mini do midi modela, izdvojili smo one koje bismo voljeli imati u ormaru.

Linker
25. travanj 2024 19:57