Neodoljivi trend

Jakna od tvida kao savršen ukras svakom stajlingu! Nosi se na sportske majice, trenirke i tenisice

Iako je stogodišnjakinja i modni klasik, jakna od tvida savršeno se uklopila u trend udobne i elegantne sportske odjeće.

Premda se na prvu čini da elegantna i ženstvena jakna od tvida ne može imati nikakve veze s pandemijskim trendom udobne odjeće, istina je posve drugačija.

Ovaj odjevni predmet koji se ubraja pod modni klasik osmislila je prije stotinjak godina legendarna francuska dizajnerica Coco Chanel kao odgovor na rigidnu žensku modu koja je uključivala i redovito nošenje korzeta.

image
Elisabetta Franchi.
FASHIONPPS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Jednostavnog dizajna, sašivena od mekanog vunenog tvida i krojena da prati liniju tijela, ali da ga ne sputava, jakna kuće Chanel predstavljala oslobođenje od odjeće krute forme. Baš kao što je to danas trenirka u odnosu na klasična odijela i traperice.

Stoga ne čudi da je takva jakna, kao i njene varijante (originalni model nema ovratnika, već okrugli vratni izrez), ovog proljeća ne samo popularna poput trenirke već se s njom i kombinira. A nosi se i sa svim sportskim komadima - tajicama, biciklističkim hlačicama, pamučnim majicama s kapuljačom te tenisicama.

image
Balmain proljeće 2021.
CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BA PROFIMEDIA

No, i bez kombinacije s trenirkom jasno je da nije riječ o modnoj nostalgiji, već o stilu po mjeri milenijki. Jakne su, naime, ravnog komotnog kroja dužine do struka, jarkih pa i fluorescentnih nijansi ili pak sladolednih.

image
Chanel proljeće/ljeto 2021 .
CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BA

S takvim modelom i klasična će odjevna kombinacija - namijenjena ženama koje su vjerne pretpandemijskim postulatima elegancije, a koja se sastoji od suknje A-kroja, salonki i biserne ogrlice - ostaviti svjež i suvremen dojam.

image
Sako od poliestera 399,90 kn ORSAY.
ORSAY
image
Jakna od pamuka i poliestera 149,90 kn SINSAY.
SINSAY
image
Jakna od poliestera 229,90 kn BERSHKA.
BERSHKA

Više odličnih prijedloga pronađite u novom broju Glorije IN!

image
gloria produkcija
Linker
16. travanj 2024 13:27