LJETNI HIT

Kraj eleganciji? Chunky sandale su možda i najveći trend ovog ljeta, nose ih glumice i influencerice

S debelim remenima na čičak, chunky sandale nastavljaju osvajati žensku populaciju. Revoluciju je pokrenuo Chanel, a sad ih u ponudi imaju gotovo svi high street dućani i web shopovi.

Nakon što smo pisali da su se japanke na petu, a s njima vjerojatno i bolni žuljevi, sad imamo svakako bolje vijesti. Veliki trend za ovu ljetnu sezonu su chunky sandale, a to su već najavile i brojne influencerice. Mnogi ih nazivaju "ružnim" i "neestetskim", no udobnost je ono što je svakako njihova prednost.

image
Sandale Chanel, 1450 dolara.
CHANEL

Sve je započelo s ikoničnim Chanelovim sandalama prije nekoliko godina, takozvanim “dad” sandalama, a to je dokazalo kako visoka moda ne mora nužno biti neudobna. Inspirirali su se sandalama koje su u 90-ima nosili muškarci. Sandale sa širokim remenčićima na čičak i debljom potplatom i na prvi pogled "viču" samo jednu riječ - udobnost!

Čitajte i: Neki ih vole, neki mrze: Omražene sandale iz devedesetih ponovno žele zavladati, hoćemo li im dopustiti?

Trenutačno malo koji high-street brend nema svoje izdanje. Influencerice diljem svijeta brže-bolje su ga uklopile u svoje svakodnevne outfite. Također, glumica Jamie Chung koju smo gledali u nastavcima Mamurluka na Instagramu je podijelila fotografiju na kojoj nosi svoje chunky sandale. U njima možete prehodati kilometre, a i dalje biti elegantni. Izdvojili smo modele koje u ponudi imaju high street brendovi.

image
Ravne sandale, Stradivarius, 199,90 kuna.
STRADIVARIUS
image
Ravne sandale s profiliranim potplatom, Zara, 299,90 kuna.
ZARA
image
Sandale s remenčićima, Mango, 349,90 kuna.
MANGO
Linker
22. travanj 2024 02:23