Moda za tople dane

Ljepota jednostavnosti: Kako savršeno nositi bijelu boja na četiri načina

Modni znalci tvrde da bi svaka žena koja želi ostaviti dojam elegancije u ormaru trebala imati pet bijelih komada: blejzer, hlače, košulju, haljinu i kožnatu torbu.

Ženstveno

image

Chemise 'Dulcinee'

PROFIMEDIA

Vezeno, štikano, nabrano - najvažniju ulogu u postizanju ženstvenog izgleda ima obično bijelo pamučno platno koje je podatno za vezenje i ukrašavanje i koje je istodobno tanko, a kompaktno, zbog čega se može gusto nabirati dok se ne postigne željeni volumen. One pak koje zaziru od etno primjesa mogu postići romantični izgled i širokim lepršavim modelima od tankog muslina, šifona i satena.

image

Pamučna haljina, Zara, 299,90 kn

ZARA
image

Kožnata torba Reiker, Rodea 429 kn

REIKER

Poslovno

image

Laura Biagiotti

PROFIMEDIA

Ne može se govoriti o elegantnoj poslovnoj garderobi a da se ne spomene glavni akter - bijelo odijelo. Ovaj modni klasik izgleda dojmljivo i otmjeno u svakoj varijanti, bez obzira kombinira li ga se sa štiklama ili tenisicama. U službenim se prilikama umjesto odijela može odjenuti široka suknja i košulja, dok je bijela haljina rezervirana pak za najsvečanije trenutke.

image

Pamučni prsluk, Max Mara, 535 eur

MAX MARA
image

Hogl kožnate cipele, 1199 kn

HOGL

Čitajte i: Sjećate se ručno rađenog uzorka tkanine koji smo zvali šlinga? Konačno se opet vratio u modu!

Seksi

image

Boyarovskaya

PROFIMEDIA

Premda bijela haljina asocira na nevinost (zato su i vjenčane haljine bijele), pojedini modeli mogu itekako biti 'zločesti'. Duboki dekoltei, prorezi, izrezi, pripijeni krojevi i mini dužine pridonose seksepilnom izgledu koji je zbog boje, simbola čednosti, još više provokativan. No, izazovan izgled može se postići još lakše - kombinacijom trendovskih korzeta i uskih bijelih traperica.

image

Alberta Ferretti

PROFIMEDIA

Ležerno

image

Altuzarra

PROFIMEDIA

U nonšalantnim odjevnim kombinacijama glavnu riječ vode tkanine prirodnog porijekla - lan i pamučni traper. Najpopularniji laneni komadi su komotne tunike i dugačke košulje koje su izuzetno ugodne za nošenje po toplom vremenu pa su svojevrsni ljetni klasici. Uostalom, kao i bijele traperice, no ove sezone napravite iskorak pa odaberite - kombinezon.

image

Traper kombinezon, Zara, 299,90 kn

ZARA
image

Remain

PROFIMEDIA
Linker
15. travanj 2024 10:53