Profimedia, TEMP Rex Features
modne kuće diktiraju

Nikad ne bismo ni pomislili da će ovaj kombinezon biti hit komad!

Ženska moda više u prvi plan ne stavlja ženstvenost - neki modni komadi postanu globalni trend zbog svoje udobnosti i praktičnosti, iako će vam možda na prvu izgledati kao nešto što u vašoj garderobi ne nalazi mjesto.

Ako ste u posljednje vrijeme šetali trgovačkim centrima, u trgovinama prevladava nekoliko stvari od kojih se svakako ističu neutralne boje, cargo hlače i kombinezoni i to oni u radničkom stilu. Dolaze pod nazivom utility kombinezoni, a izgledom podsjećaju na one radničke ili pilotske.

Modni dizajneri inspiraciju su osim u radničkim kombinezonima pronašli još u davnoj 1930. godini kada je Amy Johnson, prva žena koja je sama preletjela iz Engleske u Australiju nosila tadašnju inačicu komada koji je danas modni statement. U svojim kolekcijama na modnim pistama najavili su ih Isabel Marant, Tibi, Hermes, Stella McCartney i brojni drugi.

Profimedia
Isabel Marant, Stella McCartney, Hermes

Dojam koji ostavljaju je onaj bezbrižnog i cool izgleda, no istovremeno i moćnog looka kojeg nose odvažne žene i u njemu se dobro osjećaju. Udobnost kombinezona zaslužna je za to jer se od njih teško odvojiti jednom kada ih uključite u svoj stilski izričaj. Kombinezoni su omiljeni modni komad za razne prilike već nekoliko sezona, a svake godine modne kuće u ponudu uvedu neke nove modele koji pomaknutim i modernim štihom mame s polica trgovina.

Street Style
Street Style, Fall Winter 2019, Paris Fashion Week, France - 05 Mar 2019, Image: 417496195, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Da ih je lako nositi pokazale su nam influencerice i trendseterice koje su rado prigrlile ovaj modni komad. Ne nose se samo uz tenisice za sportski look, vrlo dobro će se slagati i s omiljenim potpeticama ili gležnjačama, a zanimljiva torbica i poneki modni dodatak će upotpuniti i zaokružiti trendi outfit.

Najzastupljeniji su modeli u neutralnim bojama pijeska ili kože, no pažnju privlače i oni od materijala kojeg uvijek rado nosimo, vječnog jeansa. Klasična crna boja također je jedan od izbora s kojim neće pogriješiti i koji ostavlja prostora za poigravanje modnim dodacima u različitim bojama ili efektnim uzorcima.

Linker
20. travanj 2024 07:42